Zelf een inloopkast maken

Veel mensen willen graag een inloopkast in hun woning hebben, maar hebben er de ruimte er niet voor, óf het budget. Toch hoeft een inloopkast helemaal niet groot te zijn en ook niet duur. Je hoeft helemaal geen klusjesman in huis te halen, het enige wat je wel zelf in huis moet hebben is: creativiteit.

Kies zelf een eenvoudig ontwerp

Met een ruwe schets en de juiste afmetingen ben je aan het begin van je eigen walk in closet. Je hoeft niet speciaal een kamer over te hebben om daar een inloopkast van te maken. Als je weinig ruimte hebt, kun je een gedeelte van je slaapkamer gebruiken om daar je garderobe te maken. De ruimte blijft gelijk, want een slaapkamerkast neemt meestal veel onnodige ruimte in beslag. Nu kun je tenminste alle hoeken nuttig gebruiken. Je eigen inloopkast op maat sluit je aan op de stijl van je slaapkamer, je kunt het later mooi afwerken met mooie accessoires en verlichting. De inloopkast wordt een prachtig onderdeel van je slaapkamer!

Zelf een inloopkast maken

Zelf een inloopkast maken is een ware toevoeging aan de ruimte.

Kiezen van de juiste materialen

Het is niet de bedoeling dat je inloopkast rommelig oogt, kies daarom voor overzichtelijke materialen. Je wilt in één oogopslag alles kunnen bekijken. Kies voor zelfgemaakte buizen die je aan de zijwanden van je slaapkamer kunt bevestigen. Bij de bouwmarkten kun je voor heel goedkoop aan al het juiste materiaal komen. Kies voor aluminium draagstangen ( zijn er in diverse kleuren), die je aan de zijwanden kunt bevestigen. Bevestig planken aan de muur waar je leuke opbergdozen op kunt zetten. Kleding kun je hangen, maar ook mooi op een legplank opvouwen. Maak mooie rekken waar je je schoenen in kunt zetten of kies voor lage planken, waar je ze mooi kunt uitstallen.

Accessoires en verlichting

Je inloopkast is bijna af, je hoeft alleen nog de juiste verlichting en accessoires aan te brengen. Spotjes zijn niet duur en kunnen je inloopkast sfeer geven. Je kleding en kleuren moeten goed te zien zijn. Kies nooit voor een te wit of geel licht, maar kies voor een warm-wit lichtcombinatie. Kies voor functionele accessoires zoals een mooie spiegel, die je inloopkast groter doen lijken. Opbergboxen en mandjes kun je op de grond of op de bovenste planken leggen. Sieraden houders en make-up kun je op een kleine plank mooi uitstallen. Vol trots kun je je walk in closet aan iedereen tonen, zonder dat er een klusjesman aan te pas is geweest!

Leave a Reply

Your email address will not be published.