Een goede vloer is het halve werk

Een vloer is zeer belangrijk voor uw huis. Het heeft invloed op de uitstraling van uw woonkamer en heeft ook effect op het plezier wat u hebt van uw woning. Het is bijvoorbeeld niet prettig voor de voeten als u een koude vloer heeft. Persoonlijke voorkeur heeft hier ook mee te maken. Wilt u een vloer die hard of zacht aan de voeten voelt? Dit is één van de vele keuzes waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een geschikte vloer.

Er zijn heel veel verschillende soorten vloerbedekking en dus veel keuzes voor de klant. De meest voorkomende soorten vloerbedekking zijn laminaat, parket, tapijt en tegels.

Tegels worden vooral gebruikt in de badkamer, tuin en soms ook wel de keuken en woonkamer. Wat betreft tegels is er de keuze uit natuurlijke of keramische tegels. Natuurlijke tegels zijn gemaakt van stenen die gewonnen zijn uit de natuur. Keramische tegels zijn gemaakt in een fabriek. De belangrijkste voordelen van tegels is dat ze een gevoel van ruimte geven, lang mee gaan, onderhoudsvriendelijk zijn en hygiënisch zijn. Tegels hebben echter ook een aantal nadelen, ze kunnen namelijk erg glad zijn als ze nat worden, ook vragen ze in de badkamer een goede schoonmaak om schimmels en kalkaanslag te voorkomen. Als laatst voelen tegels koud aan en zijn ze dus met name in de woonkamer niet altijd aangenaam.

mooie vloer

Een mooie vloer zorgt voor een warme uitstraling in huis.

Als u liever een warme ondergrond in huis heeft, kunt u kiezen voor tapijt. Tapijt is zeer zacht en geeft een knusse uitstraling. Echter kan het ook als ouderwets of saai worden gezien. Wel is er tapijt in vele kleuren dus kan er veel mee worden gevarieerd. De voordelen van tapijt is dat het heel geluiddempend is, warm aanvoelt en zorgt voor een goede isolatie in huis. Ook is er geen uitglijdgevaar doordat tapijt stroef is. Daarnaast is het relatief goedkoop en onderhoudsvriendelijk. De nadelen aan tapijt is dat het minder geschikt is voor mensen met een allergie, niet heel duurzaam is,minder hygiënisch is eb dat vlekken moeilijk zijn te verwijderen.

Als laatst zijn er vloeren van laminaat. Laminaat is al vele jaren heel populair. Daarom zijn er tegenwoordig vele verschillende soorten vloeren van laminaat in uiteenlopende kleuren en met verschillende patronen. Het is bijna niet meer te onderscheiden van een echte houten parketvloer. Ook zijn de traditionele houten laminaten vloeren uiteraard nog steeds verkrijgbaar. De voordelen van laminaat is dat het eenvoudig te leggen is, hygiënisch is, lang mee gaat en niet snel beschadigd. Ook bieden vele webshops tegenwoordig goedkoop laminaat aan, waardoor het ook niet duur is in de aanschaf.

Leave a Reply

Your email address will not be published.