Industriële inrichting

De nieuwe trend op gebied van interieur is de industriële inrichting. Met de nadruk op minimalisme en zo weinig mogelijk decoratie creëer je deze fabriekslook van begin 19de eeuw. Meer en meer mensen voelen zich aangetrokken tot deze industriële inrichting waar de nadruk vooral ligt op gebruik ruwe materialen, metaal, soberheid en zwart – wit – grijstinten als kleur. Het( grote verhaal van een industriële inrichting is vooral om “back -to -basis” te gaan en materialen tot hun recht te laten komen hoe ze werkelijk zijn zonder veel afwerking of kleur.

industriële inrichting: Tips om dit aan te pakken

Bij een industriële inrichting is de afwerking niet belangrijk maar de ruimte die men creëert door deze look te gebruiken. Ook een minimum aan kleuren zijn belangrijk om tot deze stijl te komen. De nadruk wordt vooral gelegd op het basismateriaal, de constructie en de bouw. Afwerking is niet belangrijk als je deze stijl wenst toe te passen.

Nadruk op minimalisme en eenvoud

Een bakstenen muren zonder behang, een betonnen vloer, metalen constructies en losliggende kabels zijn al kenmerkend voor de minimalistische look. De nadruk wordt vooral gelegd op de onderliggende bouwmaterialen gecombineerd met een aantal robuuste of vintage meubelstukken. Eenvoud is de onderliggende gedachte van een industriële inrichting.

Industriële inrichting

Een industriële inrichting is erg hip! Weet jij hoe je de inrichting industrieel gezellig maakt.

Sobere kleuren zoals Zwart – wit – grijstinten

Bij een industriële inrichting wordt zo min mogelijk gewerkt met felle kleuren. Zwart – wit en grijstinten zijn de basiskleuren om deze stijl te benadrukken. Dit gecombineerd met stoere houten meubels geven warmte en gezelligheid weer. Sobere kleuren in combinatie met hout en metaal bepalen de ondertoon in deze stijl. Belangrijk is dat deze sobere kleuren de ruimte groter doen lijken en zo de ruimte open trekken.

Vintage en oude meubels is een must

Het is de ideale moment om rommelmarkten en antiekzaken af te schuimen op zoek naar vintage en oude meubels. Een grote, lederen bank of een staande klok zijn een must in een industriële inrichting. Meubels mogen zelfs licht beschadigd zijn om volledig op te gaan in dit stoere interieur. Blikvangers zoals een oud reclamebord, een schoolbankje, een wereldbol of gebruik fabrieksverlichting om het geheel tot zijn recht te laten komen. Zelfs kabels mogen gezien worden en hoeven niet meer weggestopt worden in een industriële inrichting.

Leave a Reply

Your email address will not be published.