Wonen in Zuid-Holland

Als je in Zuid-Holland woont woon je in een prachtig gebied. Wat maakt het wonen in Zuid-Holland nu zo interessant. Deze provincie heeft op verschillende vlakken veel te bieden. Ik ga u onder ogen brengen wat Zuid-Holland te bieden heeft. Ik kan niets alles vertellen in dit stukje, maar kan u wel een beeld geven over deze mooie provincie.

Algemene informatie

Zuid-Holland is een gebied waar twee belangrijke steden liggen van Nederland. Namelijk Rotterdam en Den Haag. In Den Haag is onze politiek gevestigd. Rotterdam is een van de grootste havens te wereld en een belangrijk onderdeel van onze Nederlandse economie. Het zuidwesten van de provincie bestond vroeger uit eilanden. Die zijn nu met tunnels en wegen met elkaar verbonden. De provincie is gevormd in het jaar 1840 en werd toen Holland genoemd. Den Haag is ook belangrijk omdat je daar onze koninklijke familie kunt vinden. Als je echt eens mooie dingen wilt zien raad ik u aan om naar Delft te gaan. Er staan veel historische panden. Rotterdam heeft geen historisch stadscentrum. Die is in de Tweede Wereldoorlog gebombardeerd. Wel kunt u veel informatie vinden over de oorlog in Rotterdam.

Cultuur in Zuid-Holland

Als u in Zuid-Holland bent raad ik u aan om eens naar Delft te gaan. Delft staat bekend van het Delfts blauw. Dat was een belangrijke handel in onze Nederlandse cultuur. Ook zijn er tal van kerken te bezoeken in deze provincie. Vanuit dit gebied kunt u ook heerlijk wandelen door het Groene Hart. Dit ligt allemaal op prima rijd of fiets afstand.

Eten en drinken in Zuid-Holland

In de grote steden vindt u volop mogelijkheden om te eten en te drinken. Als u knus samen wilt zijn is het misschien leuk om te eten in een plaatselijk tentje. Romantisch met zijn tweeën.

Winkelen

In Zuid-Holland vindt u verschillende winkels. Van de grote winkelketens tot aan de kleine plaatselijke ondernemingen. Bent u niet tevreden met het winkelaanbod kunt u een stad of dorp verderop bezoeken.

Ik hoop dat ik u voldoende informatie heb gegeven over wonen in Zuid-Holland.

Leave a Reply

Your email address will not be published.