Wat moet u doen bij een lekkage?

Lekkages vormen voor veel woningbezitters een van de grootste ergernissen. Dit is niet voor niets, want een lekkage kan gepaard gaan met een ernstige waterschade aan uw woning. Denk bijvoorbeeld aan schimmelvorming op uw muren en het ontstaan van houtrot in houten constructies of meubels. Reden genoeg om een lekkage zo snel mogelijk te laten verhelpen! Wanneer u met een lekkage in huis te maken krijgt, kunt u volgens een installatiebedrijf uit Utrecht verschillende stappen ondernemen. In dit artikel beschrijven we deze stappen voor u!

Tip: laat uw leidingen in huis regelmatig door een loodgieter controleren op beginnende lekkages. Zo kan een ernstige waterschade voorkomen worden.

Stappen die u zelf kunt zetten bij een lekkage

In het geval van een lekkage in huis kunt u allereerst de hoofdkraan dichtdraaien. Zo voorkomt u dat er meer water uit uw leidingen ontsnapt, wat de lekkage enkel erger zou kunnen maken. Vervolgens kunt u op zoek gaan naar de bron van de lekkage, om deze waar mogelijk zelf af te dekken. Dit doet u met een stukje tape of een vochtige doek, afhankelijk van de omvang van de bron van de lekkage. Het vinden van de bron is vaak niet eenvoudig. Zorg altijd voor voldoende foto’s van de waterschade en lekkage. Zo wordt het makkelijker om kosten vergoed te krijgen via uw verzekeraar.

Loodgieter

Welke stappen die u zelf kunt zetten bij een lekkage? Wij geven je de tips.

Een loodgieter inschakelen voor hulp

Mocht het u niet lukken om de bron van de lekkage zelf te vinden, dan kunt u de hulp van een loodgieter inschakelen. Loodgieters beschikken over de nodige ervaring en hulpmiddelen om de lekkage voor u te verhelpen. Nadat een loodgieter de bron van de lekkage gevonden heeft, zal de loodgieter de lekkage direct voor u verhelpen. Veel loodgietersbedrijven bieden een 24-uursloodgietersservice aan, waarmee ze u ook op de late avond en in de weekenden van hulp voorzien bij lekkages en andere loodgietersproblemen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.