Waarom kies jij voor kerntrekbeveiliging?

De sloten op deuren en ramen van je woning vervullen een simpel doel. Deze moeten namelijk voorkomen dat inbrekers makkelijk je woning binnen kunnen komen. Een slot moet ervoor zorgen dat een inbreker het raam of de deur niet zomaar open kan trekken. Om deze reden zijn de sloten voorzien van een cilinder die alleen gedraaid kan worden wanneer hier een sleutel met het juiste patroon in zit. Inbrekers zijn, als het goed is, niet in het bezit van deze sleutel en verzinnen daarom manieren om het slot zonder sleutel open te krijgen. Hier hebben zij verschillende methodes voor. Een veelgebruikte inbraakmethode is het zogenaamde kerntrekken. Om je woning hiertegen te beveiligen adviseert deze slotenmaker om een slot met kerntrekbeveiliging te kiezen.

Woning beveiligen tegen kerntrekken

De inbraakmethode kerntrekken wordt de laatste jaren regelmatig door inbrekers toegepast. Het is een methode waarbij de inbreker een schroef in het sleutelgat draait en door hier kracht op te zetten de complete cilinder uit het slot kan trekken. Op het moment dat het slot niet meer van een cilinder is voorzien, kan de deur of het raam gemakkelijk geopend worden met een schroevendraaier. Een persoon die geoefend is in het toepassen van deze inbraakmethode kan binnen enkele seconden zichzelf toegang tot een woning verschaffen. Het is daarom belangrijk om je woning te beveiligen tegen kerntrekken.

sleutels

Zorg voor de juiste beveiliging van je woning.

Kenmerken van sloten met kerntrekbeveiliging

Om een woning te beveiligen tegen kerntrekken moet een slotenmaker op de deuren en ramen speciale sloten met kerntrekbeveiliging plaatsen. Deze sloten zijn voorzien van een hardmetalen cilinder die niet zomaar uit het slot getrokken kan worden. De cilinder is van een dermate hard materiaal dat men vele malen meer kracht moet zetten om deze los te krijgen. Een slot met kerntrekbeveiliging maakt het daardoor onmogelijk voor inbrekers om de kerntrekken inbraakmethode nog toe te passen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.