Waarom kiezen voor een aankoopmakelaar?

Een eigen huis kopen brengt naast een spannende tijd ook vaak verschillende vragen met zich mee. Je oriënteert jezelf op de woningmarkt. Je maakt een eerste selectie van geschikte woonplaatsen en woonwijken. Je laat je budget vaststellen en informeert naar mogelijkheden voor een geschikte hypotheek. Misschien komt in de tussentijd je droomwoning voorbij. Dan kun je een eerste bezichtiging doen. Ben je onzeker op het gebied van bieden en onderhandelen? Kies dan voor het inschakelen van een aankoopmakelaar.

Waarom kiezen voor een aankoopmakelaar?

Als je een mooi huis of appartement hebt gezien dan wil je graag een afspraak maken voor een bezichtiging. Na overleg met een aankoopmakelaar weet je waar je op moet letten als je de woning voor een eerste keer bezoekt. Ben je na de bezichtiging nog even enthousiast? Doe dan niet gelijk zelfstandig een bod. Een aankoopmakelaar heeft ruime ervaring met het aankopen van onroerend goed. Laat de aankoopmakelaar het aankooptraject begeleiden. Zo hoef jezelf niet te onderhalen over de aankoopprijs. De aankoopmakelaar die je inhuurt weet hoe scherpe onderhandelingen gevoerd moeten worden.

Waarom kiezen voor een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar inhuren kan vele voordelen bieden

Van onderzoeksplicht tot de koopakte

Hoe mooi en perfect je ideale nieuwe woning ook is vergeet niet dat je een onderzoeksplicht hebt. Je bent zelf verantwoordelijk om te onderzoeken hoe de staat van onderhoud van je nieuwe koopwoning is. Daarnaast moet je nagaan of er verplichtingen zijn die aan de woning of het appartement verbonden zijn. De aankoopmakelaar zal je hierop wijzen en geeft je tips om een zo goed mogelijk beeld van de woning te krijgen. Hierbij kun je onder meer denken aan het bestemmingsplan, een omschrijving van kwalitatieve verplichtingen en erfdienstbaarheden. Het voordeel van de onderzoeksplicht is dat je achteraf niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Je moet er niet aan denken dat je ineens wordt geconfronteerd met gemeentelijke plannen die je woongenot verpesten, alleen omdat jet bestemmingsplan niet hebt gecontroleerd. De aankoopmakelaar heeft vaak contacten met gemeentes en weet waar je allemaal op moet letten bij de aankoop van een nieuwe woning. Hij of zij begeleidt je in dit proces tot bij het ondertekenen van de koopakte bij de notaris.

Leave a Reply

Your email address will not be published.