Verschil tussen huur-en koophuis ontruiming

Het kan voorkomen dat een huis in de vrije sector moet worden ontruimd, de verhuurder wilt dan graag zijn woning terug in de staat zoals hij of zij zelf wilt. Het kan ook voorkomen dat een koophuis moet worden ontruimd, wat is daar de reden dan van? En wat is het verschil tussen deze twee, er zijn services die hier een onderscheid in maken. In dit artikel leggen we hier alles over uit.

Huurhuis ontruimen

Bij een huisontruiming in vrije sector huur kan het voorkomen dat de verhuurder de woning in originele staat terug wilt hebben. Vaak moet er dan het nodige onder handen genomen worden. Denk bijvoorbeeld aan de inboedel die eruit moet, of de vloer/vloerbedekking de muren moeten weer worden geverfd, misschien moet er zelfs een flinke schoonmaak gehouden worden.

Dit kun je allemaal uit handen laten nemen door een woningontruiming service. Deze service kan ook de sleuteloverdracht doen naar de verhuurder en zo kunnen ze alles uit handen nemen en hoef jij misschien die vervelende verhuurder niet meer te zien.

Koophuis ontruimen

Bij een koophuis moet er misschien nog veel meer gebeuren en gaat dit vooral om uw eigen belang, wilt u het huis echt verkopen na een verhuizing dan is het slim om het een en ander te laten doen.

Bepaalde woningontruiming services kunnen bijvoorbeeld uw keuken laten renoveren wanneer deze erg gedateerd is. Maar je kunt bijvoorbeeld ook denken aan de tuin die oplevering klaar gemaakt moet worden.

De service kan helemaal naar uw eigen wensen worden ingevuld, het enige wat u zelf moet of kunt doen is het regelen van een makelaar om het huis ook daadwerkelijk te verkopen.

Ik hoop in dit artikel duidelijk heb kunnen maken wat het verschil is tussen het ontruimen van een huur-en koophuis en wat er allemaal mogelijk is bij een dergelijke woningontruiming service.

Leave a Reply

Your email address will not be published.