Deur goed op slot?

Jammer genoeg gebeurt het nog vaak dat men het slot vergeet. Maar we kunnen wel alles eraan doen om dit te voorkomen. Het zijn vaak namelijk simpele dingen om de schade te beperken voor een ongeval. Mocht er onverwachts een inbreker in huis staan, dan is het geen goed idee om erop af te gaan. Maak vooral lawaai en stamp op de grond. Vervolgens moet u zo snel mogelijk de politie bellen. Bij slotenmaker enschede hebben we een aantal tips tegen inbraak op een rijtje gezet.

Een goed alarm aanschaffen

Wat voor een systeem heeft u in huis? Het is van belang dat dit geen priegel systeem is wat makkelijk kapot te trappen is. Kies eerder voor een kwalitatief alarmsysteem zodat u verzekerd bent van een gerust hart. Met een goed alarm hou je een inbreker ver weg van uw woning. Daarnaast kunt u regelmatig uw sloten laten controleren. Inbrekers maken steeds meer gebruik van een klopsleutel. Waarbij ze een speciale sleutel gebruiker die in de meeste standaard sloten passen. Mocht u een cilinderslot hebben, dan raden wij u aan om dit te vervangen met een speciaal slot met MKB-keurmerk. Bij een slotenmaker kunt u ook terecht voor advies hierover.

Inbrekers

Helaas vinden er nog altijd veel inbraken plaats in Nederland. Zorg ervoor dat je een goed alarmsysteem aanschaft of dat de deur goed is afgesloten. Geef inbrekers geen kans.

Hulpmiddelen in de tuin

Let erop dat inbrekers een kliko-bak kunnen gebruiken als trap. Zorg er dan voor dat deze vast staan op een plek ver weg van je dak. Met goede verlichting in de tuin gun je inbrekers ook minder privacy. Het is ook handig om een stroom regelaar aan te schaffen wanneer je op vakantie gaat. Zo kun je makkelijk instellen dat lichten in en om het huis automatisch aan en uit gaan. Dit is namelijk de makkelijkste periode voor inbrekers om hun slag te slaan. Probeer dus regelmatig met een frisse blik op uw beveiliging te kijken en ga na of dit voldoende is om inbrekers buiten te houden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.