Tips voor het inrichten van de wasruimte

De was doen: voor de meeste mensen niet het meest favoriete huishoudelijke klusje. Een fijne wasruimte zal er niet voor zorgen dat dit je hobby wordt. Echter, de was doen in een goed ingerichte wasruimte in plaats van een verwaarloosd hok maakt het wel een stuk prettiger. Met behulp van een aantal tips voor de inrichting creëer je gemakkelijk een overzichtelijk en goed georganiseerde ruimte.

Ombouw voor wasmachine en droger

De ruimte rondom de wasmachine en droger wordt vaak niet benut. Door er een kast omheen te bouwen maak je optimaal gebruik van de ruimte. Daarnaast oogt het ook nog eens een stuk netter.

Tips voor het inrichten van de wasruimte

De was doen hoort tot de dagelijkse bezigheden wanneer je een huishouden runt. Lees hier de tips voor het inrichten van de wasruimte.

Haken aan de muur

Wasrekjes, de strijkplank, bezem en wasmanden kun je met behulp van haken van de bouwmarkt ophangen aan de muur. Naast dat dit veel ruimte bespaard kun je hierdoor de vloer gemakkelijk stofzuigen. Het laatste wat je wilt is dat je schone, frisse was op een vieze vloer valt.

Benutten van de ruimte

Een gemakkelijk manier om ruimte te besparen is het plaatsten van de droger met behulp van een tussenstuk bovenop de wasmachine. Doe het nooit andersom: een wasmachine is veel zwaarder dan een droger.

Low budget

Het ordelijk inrichten van een wasruimte hoeft niet veel te kosten. Hang planken aan de muur voor wasmanden en andere grotere producten. Als je de ruimte hebt zijn kastjes aan de muur handig om wasmiddel en schoonmaakproducten netjes op te bergen. Koop via Marktplaats een aantal boven keukenkastjes en verf deze in de gewenste kleur. Wanneer je niet de ruimte hebt om kastjes aan de muur te hangen of dit niet mooi vind kun je gebruik maken van manden of bakjes om je schoonmaakmiddelen en andere kleine spullen in op te ruimen. Zo houdt je de ruimte overzichtelijk en is het tevens gemakkelijker schoon te houden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.