Kunstgras heeft in Nederland een aardige tijd flink wat stof doen opbouwen. Tijdens een uitzending van het TV-programma Zembla werd er gesteld hoe schadelijk kunstgras nu eigenlijk is voor de volksgezondheid. Er werd dan met name ingezoomd op de rubberen korrels die in het kunstgras zitten. Deze zouden schadelijk zijn. Uit diverse onderzoeken is inmiddels gebleken dat de gevolgen te verwaarlozen zijn, maar toch zijn er nog steeds criticasters die hun vraagtekens stellen bij de korrels in kunstgras.
De opkomst van kunstgras
Al sinds een aantal jaar is het kunstgras enorm in opkomst. Dat is ook niet zo gek, want het onderhoud aan kunstgras is in vergelijking met normaal gras nagenoeg nihil. Voor veel sportparken is dit dan ook een uitkomst. Met name in de winter kan er gewoon doorgespeeld worden. Waar voorheen teams de trainingen en de wedstrijden moesten plat leggen in de winter door vorst of hevige regenval, kan er op kunstgras gewoon doorgespeeld worden.
Niet alleen bij sportparken en sportvelden zien we dat kunstgras in opkomst is. Dit is ook het geval bij particulieren. Steeds meer mensen kiezen voor kunstgras in de tuin. Het is ideaal door het weinige onderhoud en je hebt altijd groen gras in je tuin staan.
De toekomst van kunstgras
Ondanks de toename van kunstgras komt er ook vanuit steeds meer hoeken kritiek op het kunstgras. Het is dan ook moeilijk te voorspellen hoe de toekomst van het kunstgras eruit gaat zien. Wel is duidelijk dat het kunstgras ontwikkeld zal moeten worden. Zo moet er onder meer gekeken worden naar de rubberen korrels.
Rubber verwijderen
Ben je niet zeker van de korrels in je kunstgras en wil je rubber uit kunstgras laten verwijderen? Laat dit dan over aan een specialist. Deze specialist kanje ook adviseren in de keuze voor nieuwe, gezonde korrels. Te denken valt dan aan korrels van kurk- en kokosvezels. Maar er zijn ook plastic korrels of korrels van synthetisch rubber. Deze korrelsoorten zijn niet schadelijk.