Het kopen van een lichtstraat

Velen onder ons die een aanbouw aan huis hebben klagen vaak over het feit dat er te weinig lichtinval is. Dat kan men verhelpen door er extra ramen in de laten plaatsen of een deur met veel glas. Dat is wel een oplossing maar zeker geen goedkope. Een betere oplossing, waar niet zo veel hak en breekwerk voor nodig is, is het plaatsen van een lichtstraat.

Het kopen
Wanneer je een lichtstraat kopen wilt, moet je je goed laten voorlichten, wat de mogelijkheden zijn. Je zal ook moeten weten wat de grootte van de lichtstraat moet worden. De grootte is belangrijk omdat het van grote invloed is op de kosten en de lichtinval.

Het materiaal dat je wilt hebben is belangrijk. Tegenwoordig zal men voor de ombouw vaak kiezen voor aluminium. Dat is een materiaal dat onderhoudsvrij is.

Voor het doorzichtige deel kan gekozen worden uit glas, acrylaat en polycarbonaat. Men zal vaak kiezen voor glas. Glas heeft de eigenschap dat het goed isoleert en goed het licht doorlaat. Voor het doorzichtige deel van glas worden vaak twee glasplaten op elkaar toegepast. Tussen de glasplaten is een ruimte die men eerst luchtledig maakt om er daarna een gas in te spuiten. Dat gas zorgt ervoor dat het geheel extra isoleert. De buitenste glaslaag voorziet men van een vuilafstotende laag. Dit zorgt er dus voor dat je niet op het platte dak moet zijn om het glas schoon te maken. De binnenste laag wordt extra versterkt om te voorkomen dat je erdoor zou kunnen vallen. Ook voorkomt men deze manier dat de inbrekers er gemakkelijk in kunnen komen.

Voor de ombouw kan je er ook een kiezen die verhoogd is. Hierbij worden de zijwanden dan ook voorzien van een doorzichtig materiaal. Een dergelijk type is duurder dan zonder de verhoging. Je kan ook nog de keus maken uit een vaste lichtstraat of een die je open kunt doen. Dat is lekker om te luchten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.