Het interieur aanpassen

PVC buizen worden wereldwijd het meest gebruikt voor het vervoeren van vloeistoffen.
Eeuwen lang werden materialen als klei, lood, koper en meer recent staal, ijzer en asbest cement gebruikt. Maar sinds het ontstaan van PVC, Poly Vinyl Chloride, heeft het alle concurrerende materialen overschaduwd en uit de markt gezet. Of we nu kijken naar de gebruikte lengte per jaar of de totale waarden, PVC is het meest gebruikte materiaal.

Er zijn een aantal duidelijke voordelen.

Het product heeft een aantal heel belangrijke voordelen, zoals de ongevoeligheid voor corrosie, voor chemische of micro dan wel macro biologische invloeden en vooral hydraulische capaciteit. De omgang met het eindproduct is eenvoudig en het wordt dan ook gebruikt voor een groot aantal toepassingen. De applicaties in de vorm van buizen kunnen verdeeld worden in twee categorieën; Druk PVC en Non Druk PVC.

PVC-producten worden gevormd door twee verschillende processen uit hetzelfde basismateriaal, rauwe PVC-korrels.

De PVC buis wordt geproduceerd door middel van extrusie, de fittingen, koppelingen, kranen en andere, niet buisvormige producten door vorminjectie.
Bij het moderne PVC-productieproces is sprake van hoogontwikkelde wetenschappelijke methodes om de drukbestendigheid te bepalen en de controle te behouden over de variabelen van het productieproces. Het basismateriaal is een vrij stromend poeder en er zijn verschillende additieven nodig om daar een drukbestendig, stabiel eindproduct van te maken. De formules en het mengproces zijn gebonden aan heel strenge specificaties. Deze poeder kan direct in de extrusiemachine ingevoerd worden, of in de vorm van de eerder genoemde granulaat korrels.

Niet alleen de dikte van de buiswand bepaald de drukweerstand.

De snelheid waarmee de PVC buis door de extrusie machines getrokken wordt, is onder andere bepalend voor de wanddikte en de drukweerstand van de geproduceerde PVC buis.
Daarbij is niet alleen de dikte bepalend voor de drukweerstand, maar ook de dichtheid van het materiaal.

Het eindproduct wordt op vooraf bepaalde afstanden duidelijk gemarkeerd met de soortnaam, de drukbestendigheid, de lengte en de wanddikte van de buizen. Er zijn verschillende standaard maten en de specificatie kunnen ook per land verschillen. Voor montage in Nederland is het beter ook de producten in Nederland te kopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.