Glazen dak plaatsen

Een glazen dak in de woning kan voor veel verruiming zorgen. Het zorgt voor meer lichtinval waardoor de woning lichter en ruimtelijker wordt. Het plaatsen van een glazen dak is nauwkeurig werk. Het is verstandig een professional te vragen hierbij te helpen.

 

Voordelen glazen dak

Een glazen dak in een gebouw plaatsen heeft verschillende voordelen. Daglicht is namelijk erg belangrijk, het draagt bij aan het welbevinden van de mensen die zich veel in het gebouw begeven. Daglicht verhoogt het concentratie- en prestatievermogen, daarnaast is het stress verlagend. Door het plaatsen van een glazen dak kunt u ook energie besparen, het kunstlicht hoeft hierdoor minder vaak te branden.

 

Glasprofielen om een glazen dak te plaatsen

Op de website www.glasprofielen.nl kunt u verschillende glasprofielen kopen die nodig zijn voor het plaatsen van een glazen dak. Kies bijvoorbeeld voor een compleet glasprofiel, deze is perfect geschikt voor montage op houten balken. Dit glasprofiel bestaat uit een onderprofiel van rubber met een plakstrip en aluminium klemlijst. De afdekkap is beschikbaar in een witte of grijze kleur. Een aluminium glasprofiel is een fantastisch systeem voor een glazen dak. Het is gemakkelijk dit profiel waterdicht te maken en te plaatsen op een houten constructie.

Ook kan er gekozen worden voor een nokkap, ideaal bij zadeldaken. Ze zijn beschikbaar in 4 verschillende hoeken. Hierdoor vindt u altijd een nokkap die past bij de woning. Met een nokkap creëert u op effectieve manier veel licht in uw woning.

Om het glazen dak aan te sluiten op de gevel is een hoeklijn nodig. Deze zijn er in verschillende maten: 50cm x 70cm, 15cm x 30cm, 30cm x 30cm. De laatste twee formaten zijn geschikt voor het afdichten van de kopse kant van het glazen dak. Hoerdoor kan ook een speciaal hoekstuk gebruikt worden.

Het is natuurlijk erg belangrijk dat het glazen dak goed is afgesloten en tocht- en vocht dicht is. Een tochtband kan gebruikt worden bij montage op houten balken. Dit kan alleen gebruikt worden bij geïsoleerde daken.

Glazen dak plaatsen

Een glazen dak plaatsen in een gebouw kan erg veel voordelen met zich mee brengen.

Een glazen dak plaatsen met een professional

Ook een glazen dak heeft een dakgoot nodig. Het is belangrijk dat deze goed bevestigd wordt. Zo kan het water gemakkelijk wegspoelen en niet op het dak achterblijven.

Voor meer informatie over het plaatsen van een glazen dak kunt u contact op nemen met de professionals van glasprofielen.nl. Hier kunt u informatie vinden over de verschillende daken en oplossingen voor uw specifieke probleem.

Leave a Reply

Your email address will not be published.