Een sfeervolle haard voor in de tuin

De zomer is in aantocht en dat betekent dat we weer meer tijd in de tuin zullen doorbrengen. Het is een aangenaam vooruitzicht om samen met familie in vrienden gezellig in de tuin te zitten tijdens een mooie zomeravond. Helaas zullen sommigen het in de loop van de avond wat frisjes vinden en verkiezen om het gezelschap te verlaten. Een sfeervolle vuurtafel als onderdeel van uw achtertuin zal voor u en uw gasten een extra bron van gezelligheid zijn. Een vuurtafel biedt warmte,licht en ambiance. Ze kan ook als kookbron gebruik worden waardoor ze een natuurlijke ontmoetingsplek wordt vol van gezelligheid en ontspanning. Door de gecreëerde sfeer zullen mensen het gevoel krijgen dat ze rond een kampvuur zitten. voordat ze het weten is iedereen verhalen aan het vertellen en wordt en hartelijk gelachen. Zonder het koud te krijgen zult u urenlang samen gezellig kunnen genieen rond een trendy vuurtafel. Wanneer de vuurtafel een strategische plaats krijgt in de tuin kunt u ook van binnenshuis genieten van de dansende vlammen. Er zijn veel opties als het gaat om grootte en stijl van de vuurtafel. U kunt een ingebouwd model plaatsen of kiezen voor een verplaatsbare tafel. Voor een ingebouwd model kunt u kiezen uit een verscheidenheid van afwerkingsmaterialen zoals beton, steen, metaal, enzovoort. Ze hoeven niet rond te zijn, ook een vierkant, een L-vormig en een driehoekig model behoren tot de mogelijkheden.

Zelf een vuurtafel maken
Een klusser met een beetje ervaring zal er geen probleem mee hebben om zelf een vuurtafel te maken. Nadat u hier en daar wat inspiratie heeft opgedaan kunt u de tafel helemaal ontwerpen naar uw wensen. U hoeft daarvoor geen duur materiaal te gebruiken. U kunt de schaal waarin het vuur brandt maken in steen, best vuurvaste of natuursteen, of metaal. De omkadering kan afgewerkt worden met steigerhout of goed schuurbaar hout, om er een elegant geheel van te maken. Als brandstof kunt u best hout gebruiken bij een zelfgemaakte tafel.

Een vuurtafel kopen
Het aanbod van vuurtafels is de laatste jaren enorm gestegen. Er zijn zowel modellen die op gas als op hout branden in alle vormen en grote. Afhankelijk van uw smaak zal de prijs variëren van ongeveer 250 euro voor een eenvoudig model, tot 1700 euro of meer voor een luxueuze vuurtafel. Producenten van vuurtafels houden rekening met de veiligheid van de consument. De veilige, ongevaarlijke vuurtafels zijn voorzien van een Europees KIWA-certificaat. Dit geeft u bijna 100% zekerheid dat alle gasslangen goed zijn aangesloten en dat er geen onveilige situatie kan ontstaan door lekkend gas of oververhitting. Bij een erkende verdeler zullen alleen gecertificeerde toestellen te koop zijn. Let vooral op met vuurtafels die via het internet te koop worden aangeboden en geen keuringslabel hebben.

Naar boven

Leave a Reply

Your email address will not be published.