De wereld van de buitendeur

Het aanschaffen van een houten buitendeur is een vrij grote investering. Als je veel geld hebt betaald voor de aanschaf van een mooie buitendeur van hout, wil je natuurlijk wel dat deze buitendeur zo lang mogelijk mooi blijft. Hoe je ervoor zorgt dat jouw buitendeur er altijd stralend uitziet door het juiste onderhoud te plegen, lees je in dit artikel. Wij raden voor de aankoop en het onderhoud in elk geval CanDo.eu aan.

 

Plaats een beschermer op de muur en voorkom schade

 

Als je wil voorkomen dat jouw buitendeur beschadigt door het stoten tegen de muur bij het openslaan, is het belangrijk om een beschermer op de muur bij de deur te plaatsen. De deur kan tegen de muur aan stoten als je de deur per ongeluk te hard open trekt, maar ook als je de deur open laat staan en de wind de deur tegen de muur blaast. Heb je geen beschermers op de muur zitten, dan raakt de deur al snel beschadigd en ziet de deur er niet meer zo goed uit.

 

Verf de deur eens in de vijf jaar

 

Een nieuw likje verf kan een buitendeur al een hele andere uitstraling geven. Wil je dat jouw deur er goed uit blijft zien, dan raden wij je aan om je deur in ieder geval eens per vijf jaar opnieuw te verven. Voor je de deur verft, schuur je de oude verf eerst van de deur af. Heb je dit gedaan, dan kun je nieuwe lak aanbrengen en laat je de lak goed drogen. Als de lak droog is, ziet jouw deur er weer zo goed als nieuw uit.

 

Stof de deur af en toe af

 

Tot slot kun je jouw buitendeur af en toe afstoffen om de deur er netter uit te laten zien. Modderspetters, spinnenwebben en andere viezigheden verdwijnen als sneeuw voor de zon als je met een vegertje aan het werk gaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.