Veiliger gevoel dankzij een bewakingscamera

Soms is het plaatsen van een bewakingscamera een heel goed idee. Dit is zeker het geval wanneer u woont in een wijk die veel last heeft van criminaliteit. Woont u in een (iets) luxueuzere woning? Dan is het plaatsen van een bewakingscamera ook aangeraden aangezien u sowieso meer kans hebt om bestolen te worden. Voor meer preventie zult u wellicht eerst kiezen voor een hekwerk. Voorkom dus dat uw woning beroofd of vernield wordt door het verzamelen van bewijsmateriaal. Installeer een bewakingscamera en van criminaliteit in uw woning hoeft u niet al te veel zorgen over te maken.

Een bewakingscamera… Wat meer informatie

Eigenlijk is een bewakingscamera een heel simpele camera die alles binnen zijn bereik registreert. Vaak worden er meerdere camera’s opgehangen om zo iedere hoek in de gaten te kunnen houden. Door middel van een recorder kunnen de beelden opgeslagen worden. Bij de aanschaf van meerdere camera’s loont het om een complete set aan te schaffen.

 

Soms zijn bewakingscamera’s ook voorzien van een bewegingssensor waardoor ze niet al te veel kostbare bandruimte innemen. Het belangrijkste doel van de bewakingscamera is uiteraard inbraak en vandalisme te voorkomen. De kans dat u in aanraking komt met criminelen daalt immers drastisch wanneer u een bewakingscamera plaatst in combinatie met het juiste hekwerk. Voor meer informatie over de diverse hekwerken die goed werken met camera’s, kunt u vinden op hekwerk-feitjes.nl Soms worden de camera’s ook voor andere doeleinden (zoals de toegangscontrole in een winkel) gebruikt. Dankzij de bewakingscamera bent u in de mogelijkheid om strafbare feiten vast te leggen en als bewijsmateriaal te gebruiken in de rechtbank. Hopelijk hoeft het wel niet zover te komen.

Lees de wet alvorens de camera’s te plaatsen

Plaats nooit zomaar een bewakingscamera! Lees de wet aandachtig. Deze zal u niet verbieden om een bewakingscamera te plaatsen, maar er zijn wel belangrijke regels zodat onder andere het Europees Verdrag voor de rechten van de mens niet geschonden wordt. Controleer dus zeker of er in jouw land wetten gelden over bewakingscamera’s. Plaats nooit ongereglementeerd een camera aangezien u dan vrij hoge boetes kunt krijgen. Niemand zal u tegenhouden om uw woning veiliger te maken, maar doe dit zonder de privacy van anderen te schenden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.