Accessoires voor buiten

Decoraties voor in de tuin

Een tuin kun je helemaal naar je eigen idee inrichten. Vaste planten en mooie struiken vormen meestal de basis van de tuin. In de herfst en wintermaanden wordt alles wat minder op een paar groenblijvende struikjes na. Een mooie tuindecoratie kan een wat kale tuin in de winter helemaal opfleuren. Denk hierbij aan een kleurig tuinschilderij of een mooi, strak boeddhabeeld. Elke tuin is geschikt om mooie accessoires in toe te passen.

Tuindecoraties op een rijtje

Natuur in je tuin
Wil je graag wat dieren naar je tuin lokken? Schaf dan wat nestkastjes en bijenhuisjes aan. Hiermee lok je vogels en bijen. Ook zijn er vlinderkasten en speciale onderkomens voor insecten aan te schaffen. Vooral wanneer er kinderen zijn is dit spannend en leerzaam om in je tuin neer te zetten..Het ziet er ook nog eens erg leuk uit!
sfeerverlichting
Sfeerverlichting in de vorm van windlichten doen het in elke tuin goed. Lantaarns en olielampjes die zonder kaarsen gebrand kunnen worden zijn het meest praktisch. Kaarsen zien er heel mooi uit in een windlicht maar houd ze wel uit de zon. Zacht geworden kaarsen zakken opzij en zien er niet meer uit..

Sfeerverlichting in tuin

Een mooie lantaarn in de tuin doet het in elke tuin goed.

Spiegels
Tuinspiegels zijn helemaal hip in de tuin. Vooral de spiegels met louvre-deurtjes gaan als warme broodjes over de toonbank. Een saaie muur kan met zo’n spiegel een heel andere uitstraling krijgen.

Nog meer mooie accessoires

Accessoires zoals kaarsen, verlichting en vogelhuisjes is het meest aangeschafte decoratiemateriaal voor buiten. Om je tuin geheel naar eigen inzicht in te richten kun je ook eens denken aan;

  • Een weermeter
  • Een donderglas als barometer
  • Een zonnewijzer
  • Een buitenklok of buitenthermometer

Kijk voor nog meer inspiratie op de desbetreffende websites.

Leave a Reply

Your email address will not be published.