Trendy linnenlook gordijnen

De trendy linnen look

Wanneer je je huis gaat inrichten en het moet mooi allemaal op elkaar afgestemd worden, dan zijn de gordijnen daarbij ook van belang. Tegenwoordig wordt voor de gordijnen vaak ook gekozen voor de trendy linnen look gordijnen. Nu wordt er in veel gordijnen linnen gebruikt maar je kan er ook nemen die van 100% linnen zijn gemaakt. Linnen is vooral te herkennen aan de onregelmatige vezels in het garen dat wordt gebruikt om de gordijnen te maken. De gordijnen zullen hierbij dan een speelse uitstraling krijgen. Je kan er ook hebben waarvan de garens dikker zijn. Dan krijg je een stoer gordijn met een industriële uitstraling. Wanneer je echter een 100% linnen gordijn neemt dan kan je de onregelmatige garens die gebruikt worden zeer goed zien als ze voor het raam hangen. Dit geeft een speelse look. Dan heb je dus de trendy linnen look gordijnen. Linnen is een beetje gevoelig voor de luchtvochtigheid en kan een beetje kreuken. Dat is het karakter van linnen.

Trendy linnenlook gordijnen

Wanneer je je huis gaat inrichten is het belangrijk dat alles goed op elkaar is afgestemd. Met trendy linnenlook gordijnen is dit een fluitje van een cent.

Het linnen
Linnen is afkomstig van de vlasplant. De vlasplant groeit in Zuidwest Vlaanderen en Noordwest Frankrijk. Ook wordt de vlasplant nog wel andere landen gekweekt maar deze hebben over het algemeen een mindere kwaliteit.

Linnen is een duurder materiaal dan katoen of andere synthetische stoffen. Daarom moet je goed opletten als je linnen producten koopt. Er is veel namaaklinnen in de handel. Zij hebben dus wel de linnen look maar het is niet het echte linnen. Er kunnen ook bij deze stoffen hele mooie tussen zitten. Ook zijn er stoffen die als linnen worden geweven. Dit wordt vaak in polyester gedaan. Wanneer je ze in handen hebt of tegen het licht houdt, pas dan kan je het verschil zien. De onregelmatigheden die er zijn zijn heel regelmatig aangebracht. Ze hebben het voordeel dat ze niet kreuken maar de gordijnen van deze stof zullen ook minder natuurlijk vallen. Wil je echt 100% linnen gordijnen hebben ga dan naar een gordijnspecialist die u het juiste materiaal kan verschaffen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.