Zonder een makelaar kan je niet

Het kopen of verkopen van een huis is heel wat minder gemakkelijk dan een aankoop in de supermarkt. Op de eerste plaats heb je te maken met allerlei regels, voorschriften en registraties, maar daarnaast heb je te maken met grote bedragen, die tot de nodige voorzichtigheid nopen. Wie een huis wil kopen of verkopen doet er daarom verstandig aan om deskundige hulp in te schakelen. En die deskundige ondersteuning, die krijg je van de makelaar uit Breda.

Een nieuwe woning
Misschien ben je uitgekeken op je huis of op de buurt waarin het staat, misschien heb je behoefte aan meer en grotere ruimtes, of misschien wil je wel kleiner gaan wonen. Hoe dan ook, op het moment dat je het besluit hebt genomen naar een andere woning uit te gaan zien, zul je op twee terreinen actie gaan ondernemen. Op de eerste plaats ga je op zoek naar de woning die het beste bij je nieuwe woonwensen aansluit, maar tegelijkertijd moet je huidige woning te koop worden gezet.

Oriëntatie op wonen
Via bezoekjes aan makelaarskantoren, websites en ritjes langs te koop staande woningen kun je al een beeld krijgen van de mogelijkheden. Wil je een mogelijk nieuwe woning van binnen bekijken, dan regel je met de makelaar een huisbezoek. Je hebt hier te maken met de makelaar van de verkopende partij. Wil je een onafhankelijk advies, dan is het zeker interessant om ook je eigen makelaar naar de plus- en minpunten van je mogelijke droomhuis te laten kijken.

De koop sluiten
Weet je welk huis je wil gaan kopen, dan gaat er onderhandeld worden over de prijs. Ook hierin kan je eigen makelaar goede diensten bewijzen. Is het besluit gevallen, dan zorgt de makelaar voor de vervolgstappen, zoals registratie bij het kadaster, het opstellen van het koopcontract en een afspraak bij de notaris om de koop definitief vast te leggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.