Een woning kopen in Amsterdam

Van plan wellicht een huis te kopen in Amsterdam? Dit is waarschijnlijk niet iets wat u zomaar even kunt doen. Er komt namelijk verrassend veel bij kijken, en om u alvast een beetje op weg te helpen sommen wij hier alvast een aantal zaken op. Het is wel belangrijk dat je vooraf 100% achter je keuze staat en indien nodig vakkundig advies vraagt. Er zijn in de regio Amsterdam veel bedrijven aanwezig die zich specialiseren in de woning situatie in de regio. Denk goed vooruit en overweeg zoveel mogelijk keuzes, zo heeft ieder aspect van deze wereldstad wel wat te bieden. Hou er echter wel rekening mee dat goede huizen soms schaars zijn en behoorlijk wat meer kosten vergeleken met andere steden en streken.

Nieuw of oud en welke wijk kan ik als buitenstander het beste kiezen?

Ieder mens heeft zijn eigen smaak en voorkeur als het aankomt tot woningen en buurten. Amsterdam kent veel verschillende smaken, culturen en type woningen. En voor iemand als jou zit er vast en zeker iets tussen dat perfect past bij jou. Gaat u voorkeur en budget bijvoorbeeld uit naar een grachtenpand of juist die hippe nieuwbouw? Hou er bijvoorbeeld rekening mee dat een grachtenpand een fantastische uitstraling heeft maar dat het soms duur kan uitvallen in termen van onderhoud.

Vooral als je veel bezig bent of graag beschikt over alle moderne voorzieningen is een nieuwbouwwoning vaak precies wat je zoekt. Kijk vooral ook goed om je heen, zodat je weet waar de winkels, bars of scholen in de buurt zitten. Vooral als je kinderen hebt is het belangrijk dat je weet waar je zelf positioneert. Neem bijvoorbeeld het trendy “de Pijp”, het internationale en drukke stadscentrum of juist het volkse Jordaan.

Met welke punten moet ik rekening houden?

  • Kijk naar de voorzieningen
  • Hou rekening met onderhoudskosten
  • Wat is belangrijk voor uw kinderen
  • Kunt u koopsubsidie krijgen?
  • Wat past binnen mijn budget
  • Hoe zit het met verkeer?
  • Hoeveel moet ik het nog verbouwen?
  • Staat iedereen volledig achter mijn keuze?

Leave a Reply

Your email address will not be published.