Woning kopen tips

Waar moet je op letten bij het kopen van een huis?

Er komt heel wat bij kijken wanneer je een huis wilt kopen. Het huis, dat je wilt kopen, zal aan al je wensen moeten voldoen. Ga niet over een nacht ijs. Het is een aankoop die je misschien maar eenmaal in je leven doet. Het is mogelijk dat je alleen op zoek gaat naar een huis. Het is echter beter om met een vertrouwde makelaar in zee te gaan. Een makelaar kost geld. Hij zal zijn kosten zeker voor je terugverdienen bij de aankoop van een huis. Hij weet als geen ander hoe er onderhandeld moet worden. Wanneer je tijdens het eerste gesprek aangeeft wat je wensen zijn, kan de makelaar voor je op zoek gaan. Heeft hij een geschikte woning gevonden, zal hij met je contact opnemen. Daarna kan er een bezichtiging plaatsvinden.

Lening
Voordat je gaat onderhandelen voor een huis moet je weten wat je kunt besteden. Je kunt daarvoor naar een bank gaan waarvan je weet dat ze een lage rente te bieden hebben. Nu is niet alleen de rente zaligmakend maar ook alles wat erbij komt. Kun je dat niet alleen neem dan een tussenpersoon mee.

Woning kopen tips

Bereid je goed voor wanneer je een huis gaat kopen. Ga met een goede makelaar in zee en vraag tips bij het kopen van een woning.

Bezichtigen
Voordat je het huis gaat bezichtigen moet je de belangrijke zaken voor je op papier hebben staan. Wanneer je samen met de makelaar de woning gaat bezichtigen moet je eerst de omgeving op je laten inwerken. Is dit wel de straat waar je zou willen wonen? Zijn er veel kinderen, scholen, winkels, vervoer en dergelijke? Worden er veel huizen in de buurt verkocht? Is daar dan eventueel een oorzaak voor aan te wijzen? De makelaar kan je deze antwoorden geven. Wanneer je de woning betreedt moet je kijken of er veel vernieuwd moet worden. Zitten er scheuren in de muren of plafonds? Zijn er vochtplekken? Ook moeten er voldoende kamers zijn.

Kopen
Indien je het huis wilt hebben, kan je samen met de makelaar een eerste bod uitbrengen. Wat wil je ervoor betalen. Maak het eerste bod niet te hoog. Omdat je een makelaar hebt word je niet meegesleept in de onderhandeling strijd. Het bod moet je baseren op de waarde van de woning. Het eerste bod moet minder zijn dan wat je er uiteindelijk voor over hebt. Is er geen onderhandelingsruimte dan moet je aangeven dat het openingsbod ook het eindbod is. De makelaar, die voor je het huis wilt kopen, zal niet aangeven of laten merken dat je enthousiast bent. Hij zal aangeven dat je ook nog met andere huizen bezig bent. Je moet geduld hebben tijdens het onderhandelen. Zo krijg je het huis dat je wilt hebben en dat voor de juiste prijs. Ook bij de aankoop van een tweede huis is verstandig om een makelaar in te schakelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.