Welke vloer is misschien wel geschikt voor uw woning?

Laminaat en tapijt tegels zijn beiden vloeren die je zelf in huis kunt leggen zonder al te veel voorkennis. Voor andere vloeren is het doorgaans aan te raden om professionele hulp in te schakelen. Maar u bent hier immers terecht gekomen voor tips over het leggen van tapijt tegels.

Stap 1. Het meten van de ruimte

U wilt natuurlijk vooraf weten hoeveel tapijt er precies benodigd is voor de ruimte waar je tapijt tegels wilt leggen. Mocht je gebruik maken van een bouwtekening, dan is het verstandig om de exacte afmetingen te controleren, er kunnen namelijk kleine afwijkingen plaatsvinden.

Meet eerst de lengte en vervolgens de breedte van de ruimte. Vermenigvuldig vervolgens de resultaten om tot de vierkante meters van de ruimte te komen. Voor hoeken en muren moet u vaak bijsnijden in de tegels. Bereken daarom een percentage van 10% er bovenop wegens snijverlies.

Stap 2. Het leggen van de tegels

Het is van belang om het tapijt nauwkeurig te leggen, om optimaal resultaat te hebben van de isolerende en geluiddempende werking. Voordat je aan de slag gaat moet je ervoor zorgen dat de ondergrond goed schoon is. Controleer ook vooraf of deuren nog open kunnen met de verhoging van een tapijttegel.

Wanneer dit in orde is kun je beginnen met het leggen en lijmen. De hoeveelheid lijm die je moet gebruiken op een tegel verschilt per gebied. In ruimtes waar er veel over de tegels gelopen wordt, zoals trappen, gangen ed. moet er meer lijm gebruikt worden. Er zijn echter ook verschillende manieren om uw vloer te lijmen. Denk aan: Vloerlijm, waterkit, dubbelzijdige tape. Let dus op de soort ruimte en welke manier van lijmen geschikt zou kunnen zijn.

Verschillende manieren van tapijt leggen

Je kunt tapijttegels los plaatsen in een ruimte, dit is de snelste en goedkoopste manier. Maar er is wel een kans dat het tapijt verschilt of na verloop van tijd zal opbollen. Door een vloer met dubbelzijdige tape te leggen is het later mogelijk om de tegels weer te verwijderen. Zoals eerder genoemd is het mogelijk om tapijt te lijmen, dit is de veiligste manier om ervan verzekerd te zijn dat de vloer goed zal blijven liggen.

Extra tips

Wanneer je een muur bereikt en een tapijttegel niet past, leg deze dan op zijn rug over de andere tegel heen. Vervolgens kun je de afstand afmeten tot de muur, en met krijt een lijn trekken. Met een stanley mes kun je makkelijk snijden in een tapijttegel. Om residu tegen te gaan die blijft kleven aan de mes, kunt u deze insmeren met wat afwasmiddel.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.