Wat voor soort vloer is het beste voor een bedrijfspand?

Vandaag de dag kennen we allerlei verschillende soorten vloeren. In jouw woning ligt er boven mogelijk tapijt, terwijl jij op de begane grond laminaat hebt liggen. En zo zijn er nog talloze opties voor woonhuizen. Maar hoe zit dit eigenlijk bij bedrijven? In een bedrijfspand moet namelijk ook een vloer liggen. Ben jij eigenaar van een bedrijf en moet er een nieuwe vloer komen? Dan vraag jij je ongetwijfeld af wat voor een soort vloer het beste is. Wanneer jij je aan het oriënteren bent op vloeren, adviseren wij jou zeker om ook naar de gietvloer te kijken. In onderstaande tekst vertellen wij jouw waarom deze vloer steeds vaker gezien wordt als de beste vloer voor een bedrijfspand.

Wat is een gietvloer?

Nog lang niet iedereen is bekend met een gietvloer. Toch zien we deze vloersoort steeds vaker terug. Niet alleen in woningen, maar ook zeker in bedrijven. In feite is een gietvloer enkel een afwerklaag op een dragende vloer. Deze vloersoort wordt altijd in vloeibare vorm aangebracht en moet vervolgens uitharden. Het materiaal waaruit een gietvloer bestaat kan verschillen. Zo zijn er vloeren die zijn opgebouwd uit beton, maar ook uit kunststof. Sommige gietvloeren zijn ook een mengsel van deze twee materialen. Een gietvloer is vaak in allerlei verschillende kleuren verkrijgbaar, waardoor zo’n vloer ook prima bij jouw bedrijfspand past.

vloer voor bedrijfspand

welk type vloer kies jij voor een bedrijfspand?

De voordelen van een gietvloer

Nu jij weet wat een gietvloer is, wil je vast en zeker weten waarom je juist voor deze vloer moet kiezen. Naast de grote hoeveelheid mogelijkheden voor wat betreft de kleur, is een gietvloer ook hartstikke stevig. Jij hoeft niet bang te zijn dat jouw vloer schade oploopt wanneer je een keer iets laat vallen. Nog een groot voordeel is dat een gietvloer betrekkelijk eenvoudig schoon te maken is. Zeker voor het bedrijfsleven is dit een groot voordeel. Waarom? Omdat jouw bedrijf een stuk hygiënischer is wanneer je kiest voor een gietvloer.

Zitten er ook nadelen aan?

Net zoals vrijwel ieder ander product, heeft ook een gietvloer niet alleen maar voordelen. Het grootste nadeel van een gietvloer is de prijs. Het aanschaffen van een gietvloer is namelijk een flinke investering. Dit komt met name doordat het betrekkelijk veel tijd in beslag neemt om de vloer mooi egaal te krijgen en af te werken. Ook kun jij een gietvloer niet direct betreden wanneer deze gestort is. Het materiaal moet namelijk eerst een tijd uitharden. Wil jij een lichte gietvloer aanschaffen? Dan bestaat de kans dat er strepen op de vloer komen. Dit gebeurt bijvoorbeeld vaak wanneer er veel mensen met schoenen overheen lopen.

Laat een gietvloer altijd aanbrengen

Ben jij overtuigd en wil jij een gietvloer? Dan wil je deze natuurlijk zo goedkoop mogelijk aanschaffen. Om de prijs te drukken denk je er misschien over na de vloer zelf te storten. Dit is echter niet aan te raden. Een gietvloer aanbrengen is namelijk een vak apart. Indien jij hier geen ervaring mee hebt, is de kans op een ongelijke vloer groot. Bovendien wordt de afwerking vaak niet zoals jij het je had voorgesteld. Laat een gietvloer daarom altijd storten door een professioneel bedrijf. De meeste bedrijven die gietvloeren verkopen bieden deze mogelijkheid aan. Maak hier dan ook dankbaar gebruik van. Zodoende ben jij verzekerd van een mooie, gladde en strakke gietvloer in jouw bedrijfsruimte!