3 elementen in huis die luxe uitstralen

Of je nu een royale woning hebt of een wat kleiner huis, min of meer houden we allemaal van woningen die luxe uitstralen. Dit kan op allerlei manieren en in allerlei verschillende woonstijlen. In dit artikel hebben we het over drie elementen die voor deze luxe zorgen.

Een luxueuze vloerkeuze

Een vloer die absoluut luxe uitstraalt, is een gietvloer. Gietvloeren zijn, zoals de naam waarschijnlijk al verklapt, vloeren die gegoten worden. Het is een vloeibare substantie die op de ondergrond wordt gegoten, uithardt en resulteert in een strak resultaat.

De vloer is daardoor ook naadloos, wat de ruimte optisch groter doet lijken. Daarnaast is de vloer in iedere denkbare kleur te maken. In combinatie met jouw persoonlijke smaak, zal dit een en al luxe uitstralen.

De gietvloer lijkt een investering, maar is een ontzettend duurzame keuze. De vloer gaat namelijk jaren mee en is vrijwel onderhoudsvrij. Later zal je hier dan ook geen kosten meer aan hebben.

luxe inrichting

Hoe ontwikkel je een luxe uitstraling?

Stalen tussenwanden

Een tijd geleden kwam ik in een woonprogramma tussenwanden tegen van de combinatie staal en glas. Dit werd gebruikt om de ruime ruimte wat te doorbreken en zo wat meer sfeer in kleinere ruimten te creëren, zonder de totale oppervlakte te verliezen. Dit staalde zo veel luxe en kwaliteit uit, dat ik het niet gauw zal vergeten. Wat een top oplossing!

Stiekem was het “stalen” frame gewoon van kunststof, maar met een stalen look. Hierdoor was het ook nog prima betaalbaar!

Op een onbewoond eiland

Een van mijn persoonlijke luxueuze dromen in huis, is toch echt een kookeiland. Het voordeel hiervan is dat je het in iedere woonstijl kunt kiezen. Of je nu gaat voor een strakke keuken of juist landelijk met hout, alles kan in een kookeiland.

Dit staat in de top drie omdat je het ook veel in films terugziet. Je hebt niet alleen genoeg ruimte om te koken, ook kun je verschillende spullen ter decoratie op het eiland neerzetten. Daarnaast is het gezellig dat mensen wat om het eiland kunnen hangen als jij aan het koken bent. Kies voor een paar gave barkrukken en je bent klaar.

Deze drie elementen staan dus sowieso op mijn lijstje voor een luxueuze uitstraling in mijn droomhuis.