Waarom industriële lampen zo populair zijn

De industriële lampen nemen al jaren toe in populariteit. Dat vinden wij niet heel gek, want er zijn veel fantastische lampen te vinden. Voor ieder interieur en iedere situatie is een geschikt lamp te vinden. De vele mogelijkheden, de stoere look en de relatief goedkope materialen maken de industriële lamp een echte publieksfavoriet. In dit blog zetten we de industriële lamp centraal. Wat zijn de voordelen en wat kenmerkt een industriële lamp nou eigenlijk?

Mogelijkheden om te combineren

Een industriële lamp is divers. Je kunt met een simpele hanglamp veel kanten op. Heb je een moderne woonkamer, of ben je meer van de rustieke stijl? Een industriële lamp past altijd. Combineer de lamp met iedere denkbare stijl en ervaar de mogelijkheden. Een metalen lamp met een licht verweerde look en de robuuste uitstraling geven je interieur een fraaie finish. Een hanglamp boven de tafel met metalen frame en enkele open lichtbronnen zijn juist weer heel subtiel en geven een totaal andere sfeer aan de kamer.

een nieuwe lamp in huis

een nieuwe lamp in huis

Minimalistisch tot imposant

Industrieel is een breed begrip. Wat definieert een industriële lamp? Je ziet robuuste hanglampen, die met hun imposante formaat en overdreven zichtbare schroeven een echte eyecatcher zijn. Andere lampen zijn juist zeer minimalistisch uitgevoerd, maar worden ook industrieel genoemd. Je zou kunnen zeggen dat het etiket ‘industrieel’ te snel op een lamp geplakt wordt. Anderzijds zou je ook kunnen stellen dat de industriële stroming gewoon erg veel diversiteit kent.

Soorten industriële lampen

Er zijn verschillende soorten industriële lampen te vinden. Grote en robuuste hanglampen die geschikt zijn voor grotere kamers, een stoere scheepslamp of juist een subtiele lamp met een metalen frame. De industriële lampen worden gekenmerkt door de kleuren zwart, wit en grijs. De hanglampen hangen vaak aan een metalen schakelketting en glas wordt vaak in een metalen frame verwerkt.

Lamp kopen?

Interesse in industriële lampen? Wil jij jouw woning ook aankleden met een unieke lamp die voor romantiek kan zorgen, maar ook stoer en robuust kan zijn wanneer dat nodig is? Bij directlampen.nl vind je een uitgebreid aanbod aan industriële lampen. Bekijk het assortiment en vind een lamp die bij jou past. Geniet van de mogelijkheden en de ongekende sfeer van industriële lampen.