Waarom gebruikmaken van een dekbed schapenwol?

Een dekbed schapenwol geniet tegenwoordig een haast ongekende populariteit. Deze populariteit komt niet zomaar uit de lucht vallen. Slapen onder een wollen dekbed brengt dan ook enkele niet te onderschatten voordelen met zich mee. Het voelt volgens menig aantal mensen dan ook aan als een ideale relatie. Slapen onder een dekbed van wol garandeert dan ook niet alleen een luchtige en behaaglijke, maar ook een niet te benauwende slaap. Veel mensen denken dat een dekbed schapenwol in de praktijk alleen maar zorgt voor een goede nachtrust, maar dat is niet juist. Daarnaast staat een dekbed schapenwol er namelijk ook om bekend een geborgen voel te realiseren. Dit bovendien zonder dat er sprake is van een te benauwend of te plakkerig gevoel. Bent u ook wel geïnteresseerd in de eigenschappen en de voordelen die zijn verbonden aan een dekbed schapenwol? U ontdekt ze op deze pagina!

             De basis eigenschappen van een dekbed schapenwol

Een dekbed schapenwol beschikt over verschillende, specifieke basiskenmerken. In eerste instantie is er het feit dat wol door de aanwezigheid van lanoline niet alleen over een bacterie werende eigenschap beschikt, maar daarnaast ook nog eens vuil afstotend is. Wol staat er bovendien om bekend een uitermate duurzaam product te zijn. Niet alleen gaat wol lang mee, daarnaast is het ook nog eens zo dat ze op een zeer diervriendelijke manier kan worden gewonnen. Tot slot is wol ook vocht regulerend. Het zorgt ervoor dat vocht niet alleen eenvoudig kan worden opgenomen, daarnaast laat ze het ook eenvoudig weer verdampen.

dekbed schapenwol

             De extra voordelen van een dekbed schapenwol

Buiten de hierboven aangegeven basiskenmerken waar u op kunt rekenen bij een dekbed schapenwol is het ook nog eens zo dat een dergelijk dekbed zich kenmerkt door brandvertragende eigenschappen. Deze eigenschappen zijn uiteraard vooral het gevolg van het hoge vochtgehalte. Ook de hoge ontbrandingstemperatuur van wol en het hoge stikstofgehalte zorgen ervoor dat schapenwol in de praktijk als een relatief veilig materiaal kan worden bestempeld. Andere, extra voordelen waar u op kunt rekenen zijn de volgende:

  • De goede ventilatie verkleint de kans op schimmelvorming aanzienlijk;
  • Wol beschikt over zeer milieuvriendelijke eigenschappen;
  • Een dekbed schapenwol heeft een uitstekende levensduur;

Dit laatste is eveneens voor veel mensen met een niet onbelangrijk voordeel. Menig aantal dekbedden verliezen namelijk snel hun isolatiewaarde. Dit zorgt ervoor dat ze de vooropgestelde verwachtingen niet langer weet in te lossen. Dit is een probleem waar u in principe niet mee zult worden geconfronteerd wanneer u gebruik gaat maken van een dekbed schapenwol. Dit is het gevolg van het feit dat wol er om bekend staat in principe nooit aan isolatiewaarde te verliezen.

             Let op, u kunt een dekbed van schapenwol niet wassen!

Een belangrijk aandachtspunt om rekening mee te houden bij het kopen van een dekbed schapenwol is dat deze niet kan worden gewassen. Het spreekt voor zich dat u ze wel naar de stomerij kunt brengen. Dit hoeft in de praktijk echter helemaal geen nadeel te zijn, integendeel. Bij de meeste mensen is het namelijk zo dat hun dekbed toch niet in de wasmachine past. Toch is dit wel iets waar u rekening mee zult willen houden.