Even geen keuken? Zo eet je toch nog gezond en makkelijk!

Heb je de komende dagen of weken even geen keuken meer tot je beschikking? Misschien omdat deze verbouwd gaat worden of omdat je midden in een verhuizing zit? Dan staat je natuurlijk een moeilijke en spannende tijd te wachten. Een tijd waarin er een hoop keuzes gemaakt moeten worden. Doordat er enorm veel druk op je schouders ligt, schiet het er soms wel eens in om ook aan jezelf te denken. Dit terwijl je juist je kracht nodig hebt om deze drukke tijden te doorstaan.

Eten speelt daarbij een zeer belangrijke rol. Maar hoe zorg je voor gezonde en makkelijke maaltijden als je even geen keuken hebt? Hoe vind je food near me als de keuzes enorm beperkt zijn? In dit artikel geven we een aantal handige tips!

 

Kook vooruit

 

Je weet natuurlijk al tijden dat er een verbouwing of verhuizing aan zit te komen. In de tussentijd kan je jezelf alvast goed voorbereiden. Ook op het gebied van lekkere en makkelijke maaltijden. Kook daarom alvast een beetje vooruit en vries maaltijden in porties in. Heb je geen tijd om heel veel vooruit te koken? Probeer dan tijdens het koken van alledaagse maaltijden iets grotere porties te maken. Vooral bij pasta’s en soepen is dit een goed idee. Deze zijn zeer eenvoudig in te vriezen en ook nog eens erg voedzaam. Je kunt deze maaltijden vervolgens vast wel bij de buren of vrienden en familie die dichtbij wonen invriezen, zodat je altijd een gezonde maaltijd bij de hand hebt. Wat gaan we eten vandaag? Die vraag is zo eenvoudig beantwoord!

 

eten zonder keuken

Hoe kom je aan gezonde en makkelijke maaltijden zonder een keuken?

Maak het jezelf gemakkelijk

 

Natuurlijk hoef je niet altijd aan een simpele salade te zitten. Je mag jezelf soms best wel een beetje verwennen. Bestel daarom gerust een lekkere maaltijd online. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel bezorgservices die maaltijden van allerlei cuisines aanbieden. Zo is er voor ieder wat wils te vinden. Eten bestellen? Geen enkel probleem! Verdiep je online in de verschillende services en bestel jouw favoriete maaltijd. Heerlijk krachtvoer om er weer even tegen te kunnen.

 

Even geen zin in een vette hap? Dan zijn er ook nog genoeg andere gezonde(re) alternatieven te vinden.

 

Vraag vrienden en familie om hulp

 

Vertel aan vrienden en familie dat je even omhoog zit en niet goed weet hoe en wat je moet eten de komende dagen. Het is vaak moeilijk om hulp te vragen, maar je zal merken dat het voor veel mensen geen enkel probleem is als je af en toe even aanschuift. Maak hier dan ook dankbaar gebruik van. Zo bespaar je jezelf een hoop stress en kan je iedere avond genieten van een heerlijke en voedzame maaltijd.

 

Voel je je toch een beetje bezwaard? Bied dan aan om de maaltijd te betalen of ga zelf in de keuken staan om hun een lekkere maaltijd voor te schotelen. Een goede manier om ze te bedanken voor hun hulp en om je weg niet te verliezen in de keuken. Zo kan je straks ook weer heerlijk uit de voeten in je eigen splinternieuwe keuken. Oefening baart kunst!