Waarom een NEN 3140 cursus volgen?

Heb je de mogelijkheid om een NEN 3140 cursus te volgen? Ga hier dan voor. Je bent nooit uitgeleerd en kunt je altijd verder ontwikkelen. Waarom zou je een NEN 3140 cursus volgen? Met een NEN 3140 certificaat op zak krijg je belangrijke extra bevoegdheden. Je doet waardevolle kennis op en verhoogt je waarde voor het bedrijf. Lees maar verder.

 

Een NEN 3140 certificaat is verplicht als je aan elektrische apparaten werkt

De vraag waarom je een NEN 3140 cursus zou volgen is in sommige gevallen heel eenvoudig te beantwoorden. Wil jij werken aan elektrische handgereedschappen en elektrische installaties onder laagspanning? Dan mag dit alleen wanneer je een NEN 3140 cursus hebt gevolgd en bent geslaagd voor het NEN 3140 certificaat. Misschien kom je er dus simpelweg niet onder uit. Maar dat is helemaal niet erg, want een NEN 3140 cursus volgen is ook interessant en nuttig.

 

Doe wat met je interesse voor techniek

De kans is groot dat jij wel iets hebt met techniek en elektrische apparaten. Je werkt er waarschijnlijk regelmatig mee. Doe wat (extra) met je interesse voor techniek. Door een NEN 3140 cursus te volgen vergroot je jouw kennis op dit vlak en daag jij jezelf uit.

 

Het NEN 3140 certificaat is bedacht om de veiligheid te vergroten. Werkzaamheden uitvoeren aan elektrische installaties brengt natuurlijk risico’s met zich mee. In de cursus leer je wat deze risico’s zijn en hoe je werkzaamheden veilig uitvoert met het oog op jezelf en je omgeving. Je profiteer op het werk, maar ook privé van deze waardevolle kennis.

 

Je kunt je verder ontwikkelen en collega’s begeleiden

NEN 3140 is er in twee soorten: VOP en VP. VOP staat voor “Voldoende Onderricht Persoon.” Met een NEN 3140 VOP certificaat mag jij werkzaamheden uitvoeren onder supervisie van een collega met het VP certificaat. Om de VOP cursus te volgen, heb je geen voorkennis of technische vooropleiding nodig. Heb je het VOP certificaat behaald, dan kun je als je dat wilt doorgaan voor het VP certificaat.

 

Heb jij al een technische vooropleiding? Dan kun jij je direct inschrijven voor de NEN 3140 VP cursus. VP staat voor “Vakbekwaam Persoon”. Met een VP certificaat mag je zelfstandig werkzaamheden uitvoeren én collega’s met het VOP certificaat begeleiden.

Techniek cursus.

Techniek cursus.

 

Schrijf je direct in voor de cursus

Dus, wil jij een cursus nen 3140 volgen? Schrijf je dan direct in bij ARBO centrum.