Waarop letten bij het isoleren van een woning?

Vrijwel ieder huishouden in Nederland wordt momenteel geconfronteerd met een forse energierekening. Dit komt doordat Rusland sinds het najaar van 2021 minder aardgas levert aan Europese landen. Hierdoor zijn de gasprijzen in een zeer korte tijd 80% hoger geworden. Naar verwachting zal deze energierekening nog verder de pan uit gaan rijzen nu Oekraïne in oorlog is met Rusland. Om te voorkomen dat je uiteindelijk de energierekening niet meer kan betalen is het verstandig om zo snel mogelijk te beginnen met isoleren. Maar waar moet je nou precies opletten bij het isoleren van een woning? Lees snel verder en wie weet bespaar jij binnenkort honderden euro’s op jaarbasis!

Redenen om te kiezen voor isoleren

Vandaag de dag kiezen steeds meer huizenbezitters ervoor om te gaan isoleren. Dit is niet zo vreemd aangezien energiearmoede inmiddels een begrip is waar veel huishoudens in ons land mee te maken hebben. Om de energierekening aanzienlijk te verminderen is het isoleren van jouw woning een uitstekend idee. Hiermee verlaag je niet alleen jouw maandlasten, maar ervaar je ook direct de volgende voordelen:

  • Geniet van meer comfort
    Met de verschillende isolerende maatregelen voorkom je dat vocht en koud jouw woning in kan trekken. De warmte blijft langer hangen wat ervoor zorgt dat je minder vaak de kachel aan hoeft te zetten. Tijdens de koudere dagen van het jaar geniet je daardoor van een optimaal wooncomfort.
  • Lagere CO2-uitstoot
    Wist je dat 20% van alle CO2-uitstoot in ons land wordt veroorzaakt door woningen? Dit komt vooral doordat Nederlandse huizen veelal gebruik maken van aardgas. Door jouw woning te isoleren blijft de warme lucht in huis hangen. Hiermee ga je gas besparen, waardoor je geniet van een lagere energierekening en een lagere CO2-uitstoot. Met isolatie ben je dus milieuvriendelijker bezig.
  • Krijg een hoger energielabel
    Wanneer jouw huis volledig geïsoleerd is dan levert dit uiteindelijk een hoger energielabel op. Hoe hoger dit label is, hoe milieuvriendelijker een woning is. Dit is levert bij de verkoop van jouw huis uiteindelijk aanzienlijk meer geld op.

Bedenk wat je wilt isoleren

Voordat je kan gaan beginnen met het isoleren van jouw woning is het belangrijk om je te verdiepen in jouw woonsituatie. Hiermee voorkom je namelijk dat je een isolerende maatregel kiest die niet geschikt is voor jouw woning. Niet voor niets moet jij jezelf voorafgaand enkele vragen stellen. Wil je jouw woning volledig onder handen nemen of denk je eerder aan een snelle maatregel? Wanneer jouw voorkeur vooral uitgaat naar het laatste, dan is spouwmuurisolatie een uitstekende keuze. Bekijk snel alle mogelijkheden tot spouwmuurisolatie subsidie en voorkom dat je te maken krijgt met een sterk stijgende energierekening!