Waar op letten bij een mobiele airco kopen?

Mobiele airco’s zijn voor komende zomer razend populair. In Nederland lopen de temperaturen tijdens de zomermaanden steeds hoger op, waardoor veel mensen op zoek zijn naar de ideale oplossing voor een beetje verkoeling in huis. 

De mobiele airco is de laatste jaren flink gestegen in populariteit. Dit komt onder andere door de gemakkelijke installatie en de mogelijkheid om de airco te verplaatsen. Zo kan je in de middag de mobiele airco de huiskamer laten verkoelen om deze in de avond te verplaatsen naar je slaapkamer, zodat je heerlijk koel kunt slapen. Wanneer je op zoek gaat naar een mobiele airco dan heb je ruime keuze uit enorm veel modellen, daarom is hulp bij het kopen van een airco niet overbodig. Wij geven dan ook handige tips waar op je moet letten bij het kopen van een mobiele airco.

waar op letten mobiele airco kopen

waar op letten mobiele airco kopen

Tips voor het kopen van een mobiele airco

Voordat je een mobiele airco gaat aanschaffen is het verstandig om eerst op onderzoek uit te gaan naar het beste model. Hieronder hebben we een aantal punten op een rijtje gezet waar op je moet letten.

Geluidsniveau

Van plan om een mobiele airco te kopen? Dan is de kans groot dat je deze ook in de slaapkamer wilt gaan gebruiken. Een enorm belangrijk punt om goed op te letten is het geluidsniveau van het model. Sommige mobiele airco’s kunnen namelijk aardig wat lawaai produceren bij het koelen van de lucht. Als je de airco ook in de slaapkamer wilt gebruiken, dan is het verstandig om op zoek te gaan naar een stil model. Zodat je nachtrust niet verstoord wordt. 

Capaciteit

Hoe groter de ruimte is, des te meer capaciteit de airco moet hebben om de hele ruimte te koelen. Bij het zoeken naar een geschikte mobiele airco is de ruimte waarin je deze wilt plaatsen dan ook van belang. Wil je een hele grote ruimte of verdieping koelen? Dan kan je beter voor een vaste airco kiezen. Voor een normale woonkamer, slaapkamer of thuiswerkplek is een mobiele airco perfect.

Verder is het belangrijk dat je een plek voor de airco hebt vlakbij een raam en in de buurt van een stopcontact. Geen stopcontact in de buurt? Dan kan je natuurlijk met een verlengsnoer werken. Een raam in de buurt is wel enorm belangrijk, zodat de warme lucht via een afvoerslang door het raam naar buiten afgevoerd kan worden.