Bouwpakket trap kopen: waar op letten?

Ben je van plan om een houten (bouwpakket) trap te kopen? Dan is het belangrijk om op een aantal punten te letten. Voordat we advies geven voor het kopen van een trap vertellen we je graag meer over wat een bouwpakket trap is en welke voordelen een zogeheten doe-het-zelf trap heeft.

Wat is een bouwpakket trap?

In principe ziet een bouwpakket trap er hetzelfde uit als een normale trap zoals je dat kent. Echter is het verschil dat deze trappen zo ontworpen zijn dat ze gemakkelijk zelf in elkaar gezet te zetten zijn. Doordat de trappen in schaal gemaakt worden zijn bouwpakkettrappen een stuk goedkoper. Terwijl ze gewoon instelbaar zijn op iedere gewenste hoogte door de extra treden. 

Wat zijn de voordelen van een bouwpakket trap?

Het kiezen voor een bouwpakket trap heeft als grote voordeel dat deze erg goedkoop is. Verder bieden deze doe-het-zelf trappen nog veel meer voordelen. Zo heb je namelijk ruime keuze uit verschillende types en kunnen de trappen snel geleverd worden. Meer weten over bouwpakkettrappen? Ga voor meer informatie naar Houtcompleet.nl.

bouwpakket trap kopen

Waar moet ik op letten bij het kopen van een bouwpakket trap?

In welke ruimte komt de trap te staan?

De belangrijkste vraag als je een trap gaat komen is waar deze komt te staan. In welke ruimte komt de trap te staan? Hoeveel ruimte is er? En welk type trap past het beste op deze plek? Allereerst is het natuurlijk enorm belangrijk om de maten van de plek waar de trap moet komen te staan worden opgemeten. Zo weet je precies hoeveel ruimte je beschikbaar hebt en welk type trap er het beste past. Bij weinig ruimte is een ruimtebesparende trap een goede keuze. 

Welke stijl past bij de rest van het interieur?

Als je een trap koopt dan wil je natuurlijk dat deze qua stijl en afwerking past bij de rest van het interieur. Welke houtsoort vindt jij het mooiste? Welke kleur moet de trap en de trapleuningen worden? En welke stijl balustrade wil je rondom het trapgat? Allemaal belangrijke punten om op te letten voor een mooie trap die past in je interieur. 

Bouwpakket trap plaatsen

Heb je de ideale trap gevonden en direct besteld? Dan is het wachten op de levering. Nadat je trap als bouwpakket wordt bezorgd kan je direct aan de slag met het plaatsen van de trap. Het is belangrijk om voordat je begint de montagehandleiding goed door te lezen en te checken of al het materiaal aanwezig is. Vervolgens kan je de hoogte die overbrugd dient te worden bepalen om vervolgens zelf de trap te plaatsen..