Waar moet je op letten bij het huren van een appartement?

 

Waar moet je op letten bij het huren van een appartement? Daar gaan we in dit artikel dieper op in.

Let goed op de locatie van je nieuwe appartement!

Bij een bezichtiging van een appartement zijn de meeste mensen vaak blind voor de kleine foutjes die later voor een probleem kunnen zorgen. Denk daarbij aan de buurt, is de buurt wel veilig, is er wel voldoende openbaar vervoer? Mijn tip is gewoon de buren te bezoeken en te vragen naar de buurt, zij kennen het als beste en je krijgt gelijk een indruk van de buren. Zo krijg je een goed beeld van de buurt waarin je komt te wonen. Dit zijn belangrijke punten die vaak vergeten worden.

Wat zijn de betalingscondities?

In bijna alle gevallen dien je de huur een maand vooruitbetalen. Je spreekt met je huurbaas af op welke datum de huur overgemaakt moet zijn. Let op dat er rekening gehouden wordt met het huurrecht.

Voor de ingangsdatum van het contract moet je de eerste maand huur en de borg overgemaakt hebben. Daarna pas zal je de sleutels van de woning ontvangen.

Wanneer ontvang ik de sleutels?

Op de dag dat het huurcontact ingaat krijg je ook de sleutels in ontvangst. Mijn tip is om een moment te zoeken waarbij de huurder de sleutels aan je overhandigt laat ze zeker niet opsturen. Je kan het moment plannen in je (toekomstige) huis dan kan je voor de laatste keer het huis checken, de inventaris staat van de woning. Het ontzettend handig dat je ook foto’s neemt van de huidige staat van de woning. Op deze manier verklein je de kans dat je later discussies krijgt over de woning. En een eventuele borg kwijtraakt. Bij het huren van een woning en het woning verhuren niet voor verrassingen te staan.

Deze vragen kun je aan je zelf afvragen tijdens de bezichtiging.

  • Zijn er voldoende parkeerplaatsen en/of kan ik een parkeervergunning krijgen?
  • Is de tuin goed verzorgd en onderhouden? Of moet je alles zelf opnieuw doen, houd daarbij ook rekening mee met de prijs;
  • Luister goed naar passerend verkeer of andere geluiden;
  • Kijk ook goed naar de apparatuur die in het huis aanwezig is, zijn ze in goede staat.

Probeer korting te regelen, er is meer mogelijk dan je denkt

Kun je er je bed en meubels in plaatsen en is het dan meteen klaar? Of moeten de muren worden geschilderd en vloerbedekking moet worden geleegd. Als dit het geval is dat je zelf je muren moet verven onderhandel hier dan ook naar. Nu denk je vast korting vragen op mijn huur kan dat? Ja dat kan, niet geschoten is altijd mis.

Leave a Reply

Your email address will not be published.