Voor elk seizoen een paar geurkaarsen

Wat zijn geurkaarsen eigenlijk?

Geurkaarsen zijn een fijne manier om sfeer te creëren in je huis. Ze geven niet alleen een gezellig licht, maar ze verspreiden ook een heerlijk aroma. Afhankelijk van de geur die je kiest, zorgen ze voor ontspanning of geven ze juist energie. Een stel geurkaarsen is iets wat in ieders huis zou moeten aanwezig zijn.

Geurkaarsen voor elke stijl

Geurkaarsen zijn te verkrijgen in alle kleuren. Dit op zich maakt al dat ze in elke wooninrichting passen. Je vindt ze in decoratieve vormen of ingewerkt in design potten. Je kunt uiteraard zelf voor mooie kaarshouders zorgen waarin je geurende theelichtjes plaatst. Zo creëer jij de perfecte sfeer op elk moment van de dag.

In iedere kamer een geurkaars

geurkaarsenEr is geen enkele kamer te bedenken waar je geen geurkaars zou kunnen plaatsen. Zet er eentje in de hal als verwelkoming voor je gasten. Kleed de woonkamer aan met een reeks geurkaarsen. Zowel op je tafel als op het dressoir, de salontafel of in een donker hoekje verspreiden ze een aangenaam licht en een heerlijk geurtje. En waarom zou je ook de keuken niet voorzien van een paar sfeervolle geurkaarsen? De slaapkamer en de badkamer zijn natuurlijk ideaal als het om geurkaarsen gaat. Je creëert een wellness gevoel en je kunt je lekker laten meedrijven op de aroma’s. Neem eens de tijd en ga je hele woning rond. Bekijk waar jij geurkaarsen zou plaatsen. Je zult merken dat dit op heel wat plekken is.

Combineer geurkaarsen

Het leuke aan kaarsen is dat je ze makkelijk kunt combineren met andere sfeermakers zoals verlichting en accessoires. Stem de kaarshouders af op de armaturen van je verlichting. Kies bijvoorbeeld voor bronzen theelichthouders als je verlichting in brons in uitgevoerd. Heb je een paar eyecatchers in opvallende kleuren: een vloerkleed of een apart schilderij? Kies je kaarsen dan in tinten die hierbij aansluiten.

Geurkaars per seizoen

Hou jij er ook zo van om de seizoenen in je woning te brengen? Denk aan versiering met Pasen of Kerstmis. Of zet je regelmatig seizoensgebonden bloemen in huis? Voeg er nog een paar geurkaarsen bij in dezelfde mooie kleurschakeringen. Je kent het vast wel: pastelkleuren voor de lente, hevig oranje en geel voor de zomer, bruin- en roodtinten voor de herfst en koele wit- en zilvertinten voor de winter. En dan heb je nog de schitterende gouden kaarsen voor de feestdagen. Laat je creativiteit spreken en kies wat het beste bij jou past. Als je al deze leuke kleuren ziet, waarom zou je dan nog tevreden zijn met een eenvoudig witte kaars?