Bloempotten beschilderen

Bloempotten beschilderen, tips voor een uniek resultaat!

Een nieuwe trend in huis en tuin decoratie is gesignaleerd: bloempotten beschilderen als ontspanning en uiting van creativiteit. Er verschijnen steeds vaker de meest aparte beschilderingen op oude bloempotten. Zelfs op piepklein balkonnetjes zijn de nieuwe blikvangers te vinden. Houd jij ook wel van een frisse look en mooie kleuren? Dan kun je gelijk aan de slag! Je hebt namelijk niets anders nodig dan een oude bloempot, een beetje verf en een kwast.

Exotische invloeden

In het buitenland en dan vooral in warme streken kijkt met niet op van een felle kleur meer of minder. Wie wel eens in bijvoorbeeld Spanje of Italië is geweest heeft het zeker gezien: die prachtige huizen die van top tot teen geschilderd zijn in turquoise of knalgeel met felgroene of terracotta deuren en raamkozijnen. Je werd op slag vrolijk alleen maar door er naar kijken. Ook in de Caraïben weet men wel weg met de verfkwast en het gebruik van zonnige kleuren voor woningen en schuttingen. En wie weet nog dat rond het millennium plotseling terracotta bloempotten en vazen immens populair werden, al snel gevolgd door pastel tinten? Juist, die waren geïnspireerd door diezelfde exotische streken. Indertijd was dat heel bijzonder en die kleuren sieren nog steeds menige tuin en vensterbank.

Bloempotten beschilderen

Dit is ook een leuk alternatief als bloempot

Fabriek of uniek?

Heb je altijd jouw bloempotten kant en klaar gekocht en staan er bij jou in de tuin, of op het balkon, nog een paar van die dof bruine bloempotten? Heb je misschien nog een paar oude potjes verf staan, je weet wel, van die restjes die over waren en je nooit hebt weggegooid? Nou, dan kun je gelijk van start om jouw bloempotten te beschilderen! Ook aardewerk bloempotten en zelfs gekleurde zijn trouwens heel gemakkelijk te restylen. Als je beschikt over een beetje budget dan is verf kopen in jouw favoriete kleuren natuurlijk ook een optie.

Styling trucjes en tips

Eerst moet je natuurlijk even je gedachten laten gaan. Smaak is persoonlijk en het combineren van kleuren is soms best een beetje lastig. Denk hierbij ook aan de kleuren van de plantjes en bloemen in de bloempotten. Past het allemaal bij elkaar en heb je de harmonie gevonden? Begin dan je bloempotten onderhanden te nemen met water en een doek, om ze schoon en stofvrij te maken. Laat ze even drogen. Ondertussen kan je de verf vast roeren en eventueel verdunnen. Op potjes verf staat altijd voor welke ondergrond ze gebruikt kan worden en ook of ze geschikt is voor binnen of buiten.

Egaal of patronen

Wil je jouw bloempotten beschilderen in één kleur? Je kunt dan ook nog jouw eigen kleur creëren door twee kleuren te mengen. Let hierbij wel op of de verf of waterbasis of terpentine-basis is! Wil jij juist echt helemaal los gaan en figuren en vlakken creëren? De basiskleur wit is dan een goed uitgangspunt. Geef ze een mooie basislaag en laat de verf even drogen. Daarna kan je met een klein kwastje of penseeltje heel fijntjes de bloempotten decoreren met een contrasterende kleur.