Vijf redenen waarom dubbel glas zo belangrijk is

Heb jij nog enkel glas in je woning? Overweeg je ramen dan eens te vervangen door dubbel glas. Dit is een behoorlijk investering, maar het is wel voordelig. Twijfel jij nog over het vervangen van enkel glas door dubbel glas? Deze glaszetter uit Rotterdam geeft je vijf redenen waarom dubbel glas zo belangrijk is.

1. Warmte

In tegenstelling tot enkel glas is dubbel glas gemaakt met behulp van twee glasplaten. Tussen deze twee glasplaten zit een laagje lucht. Hierdoor isoleert het glas een stuk beter. Zo is het voor warme lucht lastiger om op koude dagen naar buiten te ontsnappen. Bovendien zorgt dubbel glas ervoor dat het in de zomer koeler blijft dan met enkel glas.

2. Beter voor het milieu

Wanneer jij kiest voor dubbel glas, is dit een milieubewuste keuze. Waarom? Omdat je een stuk minder energie verbruikt. Je levert met dubbel glas dus een bijdrage aan het milieu. En daarnaast levert het jezelf natuurlijk ook wat op. Je verbruikt immers minder energie, waardoor de energiekosten dalen.

3. Geluid

Dubbel glas heeft dus een goede isolerende werking. Dat geldt  natuurlijk niet alleen voor de warmte. Ook voor wat betreft geluid isoleert dubbel glas natuurlijk beter dan enkel glas. Zo heb je in je woning minder last van geluiden van buiten. Bij enkel glas heb je hier wel last van.

4. Stevigheid

Enkel glas sneuvelt betrekkelijk snel. Op zich ook logisch, aangezien het slechts gemaakt is van een enkele glasplaat. Een stevige tik tegen het raam kan er dan ook al voor zorgen dat de enkele glasplaat sneuvelt. Dit is bij dubbel glas natuurlijk niet het geval. Doordat dubbel glas uit twee glasplaten bestaat, is dit veel steviger.

5. Bescherming tegen inbraak

Doordat dubbel glas een stuk steviger is, sneuvelt het minder snel. Natuurlijk maakt dit de kans op een inbraak ook kleiner. Een inbreker kan een raam met dubbel glas immers lastiger intikken dan een raam met enkel glas. Met dubbel glas zijn jouw waardevolle spullen dus een stuk veiliger. Althans, wanneer jij ook goede sloten op je deur hebt.