Badkamer ensuite dé nieuwe trend.

Wie droomt er nou niet van een badkamer ensuite? Het moet toch een heerlijk luxe gevoel zijn dat je zo vanuit je bed jezelf naar het bad kunt verplaatsen. Een badkamer ensuite geeft je dan ook het ultieme ontspannen en comfortabele gevoel. Alsof je jezelf in een hotelkamer begeeft. Dit is nou nog eens de manier om van je huis een fijn woonhuis te creëren. Een slaapkamer in combinatie met een badkamer is op dit moment ook nog eens één van de opkomende trends. Er zijn talloze manieren om dit te kunnen realiseren. Om jou meer te inspireren hebben we hier een aantal mogelijkheden op een rijtje gezet.

Badkamer ensuite met glazen wand.

Wanneer je een glazen wand tussen slaapkamer en badkamer plaatst creëer je één grote open ruimte, maar heb je toch het idee van een scheiding tussen beide. Op deze manier behoud je dus de ruimte en heb je niet het gevoel dat de kamer erdoor kleiner wordt. Een mooie ruimtebesparende oplossing dus. Ook creëer je door een glazen wand te plaatsen meer licht door de doorzichtigheid. Richt beide kamers in met lichte kleuren, waardoor je een rustiger en cleaner gevoel krijgt. Er zijn veel soorten glas die je zou kunnen gebruiken om de wand te plaatsen. Houd je toch iets meer van intimiteit dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een getinte variant of eventueel glas met een print of structuur.

Badkamer letterlijk in je slaapkamer.

Wil jij de gehele ruimte zo goed mogelijk gebruiken en helemaal geen wand plaatsen, dan laat je de wand weg en heb je één geheel. Je kunt het jezelf zo comfortabel maken als je zelf maar wilt. Een prachtig bad in de slaapkamer is ook een mooie blikvanger en misstaat daarom helemaal niet. Zo zijn er tegenwoordig prachtige vintage exemplaren of moderne ligbaden. Eventueel een douche kan natuurlijk ook. Toch kun je door middel van een andere vloer de badkamer en slaapkamer gescheiden houden. Je kunt bijvoorbeeld onder het bad of douche tegels plaatsen en onder je bed tapijt, er zijn zelfs watervaste tapijten op de markt. Zo is er toch een soort van overgang van badkamer naar slaapkamer.

Zie jij jezelf al helemaal tot rust komen in zo’n heerlijk bad grenzend aan je slaapkamer? Vanuit je bad of douche zo je bed in kunnen kruipen moet toch een heerlijk gevoel zijn. Wie wil dat nou niet? Er zijn talloze mogelijkheden en ideeën van badkamer ensuite’s om dit werkelijkheid te kunnen maken. Wij hopen jou genoeg te hebben geïnspireerd. Kijk voor nog meer ideeën en inspiraties op deze woonwebsite.