Een herfstbladvrij zwembad door een zwembadoverkapping

Nu de herfst er weer aan zit te komen, worden de bomen steeds kalen. Voor mensen met een zwembad is dat de periode waarin zij druk in de weer moeten gaan met een schepnet om het water mooi schoon te houden. Dat kan natuurlijk ook veel makkelijker door het gehele probleem te voorkomen met een speciale overkapping voor zwembaden. In dit artikel kun je lezen hoe je het water schoon houdt zonder dat je daar heel veel geld aan hoeft uit te geven.

Door een zwembadoverkapping heb jij niet alleen schoon water, maar blijft het water ook warmer in de koudere maanden. Dit komt door de hoge isolatiewaarde, waardoor jij ook in de herfst nog lekker kunt zwemmen zonder onderkoeld te raken. Mocht jij zelf ook nog verwarming in het water hebben, dan is het helemaal slim om hiervoor te kiezen. Je hoeft dan namelijk minder te verwarmen, waardoor je geld bespaard. Kortom, genoeg redenen om een zwembadoverkapping te laten plaatsen. Afhankelijk van jouw budget is er veel mogelijk en daarover lees je hieronder meer.

De goedkoopste opties

Vrijwel altijd is iets zelf maken de goedkoopste optie. Ook in dit geval is het het voordeligst om zelf een zwembadoverkapping te bouwen. Daarbij is het natuurlijk wel fijn als jij handig bent en zelf precies weet wat je nodig hebt bij de bouwmarkt. Mocht dat niet zo zijn, kun je ook tweedehands overkapping aanschaffen. Hiervoor kun je een kijkje nemen op onder andere marktplaats.nl, want daar worden deze regelmatig op te koop gezet. Hierbij moet je wel goed letten op de afmetingen en hij moet natuurlijk ook nog gemonteerd worden. Mocht je een hele overkapping niet nodig vinden, heb je voor een kleine honderd euro ook al afdekfolie wat prima werkt voor het tegenhouden van bladeren en ander klein vuil zoals insecten.

De verschillende zwembadoverkappingen

Bij de aanschaf van een nieuwe zwembadoverkapping kun je kiezen uit verschillende merken. Daarbij moet je vooral kijken naar wat past bij jouw wensen en jouw zwembad. Als je graag veel bewegingsvrijheid hebt rondom het zwembad, dan is het slim om te gaan voor een hoge overkapping. Hierdoor beperk je wel het zicht en daardoor kan het soms slim zijn om te gaan voor een lagere zwembadoverkapping. Ook het materiaal is iets waarvoor een keuze gemaakt moet worden. Daarbij is het vooral mooi om te kiezen voor het materiaal waarvan jouw zwembad ook gemaakt is, want op die manier creëer je een mooie eenheid.