Verhuizen? Wat is kun je het beste doen met je huidige huis?

Je gaat verhuizen maar je weet nog niet wat je met je huidige huis wilt doen, in dat geval heb je twee opties je huis verhuren of je huis verkopen. Het verhuren van je huis kan zorgen voor een leuk extra inkomen maar gaat al snel gepaard met extra tijd en moeite ook neem je wat meer risico. Ga je voor het verkopen van je huis dan speel je wat meer op zeker. 

Je huis verhuren 

Wanneer je een hypotheek hebt op het huis dat je wilt verhuren dan blijf je zitten met een restschuld. Deze restschuld heeft invloed op een nieuwe hypotheek. Heb je zo’n restschuld dan kan je vaak voor een minder groot een nieuwe hypotheek nemen. 

Bij het verhuren van jouw huis moet je er dus ook rekening mee houden dat je twee keer de vaste lasten moet betalen. Een goede ouderwetse rekensom moet uitwijzen of het verhuren van je huis financieel interessant is.  

wanneer wil je gaan verhuizen

wanneer wil je gaan verhuizen

Doe je het goed dan kan een tweede huis in de huidige krappe woningmarkt een ontzettend goede investering zijn. Momenteel gaan de huurprijzen door het dak namelijk. Maar, het  blijft natuurlijk voor altijd zo. Er gaat veel tijd zitten in het verhuren van een huis. Je moet jezelf dus goed afvragen of je het de tijd en de moeite waard vindt. Ook moet je met het risico om kunnen gaan. Want ga je er niet zorgvuldig mee om dan kan je het financiële faillissement betekenen.

Je huis verkopen 

Je huis verkopen is altijd de meest veilige optie. En heb jij je huis 20 jaar geleden tegen een gunstige prijs gekocht? Dan heb je wanneer je je huis nu verkoopt alsnog een leuke financiële meevaller. 

Maar dan komt het dillema ga je zelf je huis verkopen of neem je een makelaar in de arm. Want ook het zelf verkopen van jouw huis kan je een aardig zakcentje opleveren. Veel makelaars vragen namelijk maarliefst twee procent van de aankoopprijs. Wil je meer informatie over het zelf verkopen van je huis? Neem dan een kijkje op https://huizenbank.nl/.