Kledingkast op maat

Je nieuwe slaapkamer heeft een grote wand, toen je er binnenstapte wist je het al. Daar moet een hoge grote kast komen. Nu de kamer klaar is om te worden ingericht is het een kwestie van opmeten en alles in elkaar zetten. Die grote hoge wand daar komt een kledingkast op maat. Dit is echt een aanrader als je hier de ruimte voor kan benutten. Berg al je spullen op in een kledingkast die helemaal is ingericht voor je slaapkamer.

Wat voor soorten kasten zijn er allemaal?

Op het moment dat je op zoek gaat naar een kledingkast kom je er pas achter hoeveel verschillende kasten er eigenlijk zijn.

• Een draaideurenkast is een kast waarin de deuren open draaien. Het grote voordeel van deze kast is dat er twee deuren tegelijkertijd open kunnen staan. Dit is handig als je samen met je partner moet opstaan. Als de deuren gesloten zijn blijft de kast stofvrij.
• Een schuifdeurenkast is een kast met twee of meerdere deuren die je voor elkaar kan schuiven. Deze deuren zijn bevestigd aan een rail die bovenin de kast hangt. Dankzij de lijsten die over de deuren vallen is de kast afgesloten. Doordat deze is afgesloten blijft deze stofvrij.
• Een zweefdeurkast is een kast waarbij de deuren zweven voor de kast. De deuren zijn bevestigd aan een boven en een onder rail. Daarom ziet het eruit alsof de deuren zweven. Deze zweefdeuren geven de kast een extra moderne uitstraling.

 

Kledingkasten zijn er in allerlei soorten en maten

Wat zijn de voordelen om je kast op maat te laten maken

Doordat je zelf je kast samenstelt maak je er een opvallende verschijning van. Doordat je zelf verschillende elementen kan bedenken maak je er een persoonlijk meesterwerk van. Kies je voor schuifdeuren dan bespaar je enorm veel ruimte in je slaapkamer.

Er is namelijk geen ruimte nodig bij het openen en dichtdoen van de deuren. Als de slaapkamer niet groot is dan zijn schuifdeuren enorm handig. Door een kast op maat te maken hou je rekening met je eigen wensen. Iedereen heeft andere behoeftes en nu kan je het zelf helemaal samenstellen. Heb je veel kleding die je moet ophangen of wil je al je kleding netjes opvouwen? Dit is een onderdeel wat belangrijk is voor het samenstellen van je kast. Maak hier dan ook praktische keuzes in. De vele kastdeuren hebben verschillende deuren. Het grootste voordeel is dat als je de deuren gesloten houdt de inhoud van je kast stofvrij blijft.

Een eigen kast samenstellen

Als je ervoor kiest om je eigen kast samen te stellen dan maak je praktische keuzes voor het aantal lades, vakken en het hanggedeelte. Daarnaast stel je natuurlijk ook een kast samen die je mooi vindt. De uitstraling bepaal je zelf, wil je een hoge kast in een donkere houten kleur of kies je juist voor een lichte tint. Het grote voordeel van het samenstellen van je kast is dat je daarnaast ook nog kan kiezen voor verlichting en nog andere opties.

Stel je eigen kast samen en geniet elke dag van de mooie unieke kast.