Vrij wonen doe je in het buitenland

Verhuizen naar het buitenland om de drukte te verruilen met meer rust en natuur heeft goede voorbereiding nodig. Wonen in een ander land, in een andere omgeving is niet zomaar voor een paar maanden maar moet wel stand kunnen houden. Een degelijke voorbereiding geeft rust, zodat er eenmaal in het andere land de aandacht uit kan gaan naar de taal en de gewoontes. Je krijgt te maken met een ander klimaat. Zo is het bijvoorbeeld in Zuid Spanje of in Portugal niet mogelijk om er een Nederlandse agenda op na te houden. Het klimaat is te warm en de Siësta is onvermijdelijk.

Wetten en gewoontes over de grens

Ieder land hanteert eigen wetten die op alles betrekking hebben. De snelweg in Duitsland heeft te maken met totaal andere regelgeving dan de regels die bijvoorbeeld in Frankrijk of in Australië worden gehanteerd. Het is belangrijk om van te voren goed op de hoogte te zijn om onnodige fouten te vermijden. In sommige landen wordt er bijvoorbeeld links gereden in plaats van aan de rechterkant van de weg. Er zijn zelfs landen waar het stuur aan de andere kant zit in de auto’s. Wonen in het buitenland is heel interessant maar het kost even wat energie om op de hoogte te raken van alle ins en outs. Niet alleen online valt er veel informatie te vinden, ook ambassades kunnen de nodige houvasten bieden.

genieten van wonen in het buitenland

genieten van wonen in het buitenland

Vrij wonen over de grens is zeker mogelijk

Verzekeringen, huren en hypotheken werken ook anders over de grens. Als je gaat verhuizen naar het buitenland moet er misschien ook spaargeld mee worden genomen en dan zijn er ook weer regels voor zowel binnen als buiten de EU. Op alle vragen kan antwoord worden gegeven en daarom is het belangrijk om bij de juiste bronnen informatie op te vragen. Ook zijn er deskundigen te vinden die kunnen begeleiden bij het vinden van werk en een woning om de droom van vrij wonen in het buitenland te kunnen realiseren.

En wanneer jij eenmaal lekker in het buitenland woont, is de volgende taak om te zorgen voor een sfeervol en comfortabele woning. Veel succes, plezier en geluk gewenst!