Twee manieren van een huis bouwen

Een huis wordt vooralsnog gebouwd volgens twee gebruikswijzen. De eerste is die van de traditionele bouw, waarbij steen, cement en beton de dienst uit maken. Dit zien we vooral terug bij de grote panden en de wijken die in opdracht van de gemeentes worden gebouwd. Het is relatief gemakkelijk en alles kan volgens een vast patroon, je gooit in praktijk relatief gemakkelijk een aantal woningen neer. Maar er is ook een tweede manier, eentje die eigenlijk goedkoper is en ook nog eens beter uitpakt voor je eigen portemonnee. Dat is dus ideaal wanneer je ervoor kiest om zelf een huis te bouwen. Dit wil je natuurlijk op de goedkoopst mogelijke manier doen.

 

Het beste alternatief

Houtskeletbouw huizen zijn huizen die volgens deze andere techniek zijn gebouwd. Hierbij wordt, de naam zegt het al, het skelet van het huis uit hout opgebouwd. Dit is niet alleen een snellere manier, maar ook nog een goedkopere. De houten balken waar het houtskelet uit bestaat worden in de fabriek al op maat gesneden. Daarna is het slechts een kwestie van de balken op zijn plaats brengen en in elkaar bevestigen. Dit proces duurt slechts een á twee dagen, ideaal dus als je er een beetje vaart achter wilt zetten.

 

Hand op de knip

Daarnaast zijn houtskeletbouw huizen beter voor je portemonnee. Het kost je simpelweg heel wat minder, omdat het verwarmen van houtskeletbouw huizen minder energie kost. De warmte blijft beter in het natuurlijk materiaal zitten, waardoor je minder stookkosten betaalt. Dat is dus ontzettend voordelig, zeker als je bedenkt dat stookkosten nog best eens op kunnen lopen in de koude wintermaanden. Houtskeletbouw huizen komen met talloze voordelen en je zou eigenlijk wel gek zijn als je er het jouwe niet uit haalt. Immers, wat zou jij dan voor maatregelen nemen om zo goedkoop mogelijk je eigen huis te kunnen bouwen?

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.