Bespaar geld met de slimme energiemeter

Moderne huizen zijn vaak voorzien van een zogenoemde “slimme energiemeter”. Dit zijn elektriciteit of gasmeter die zelf de meterstanden doorgeven aan de netbeheerder. Groot voordeel van de slimme energiemeter is dat uw energieleverancier niet meer langs hoeft te komen om de meterstanden op te nemen. Deze worden nu automatisch doorgestuurd Zo heel slim is de slimme energiemeter dus niet eens. Waarom het het dan toch slimme meter?

De oude energiemeters waren voorzien van 2 meters. Een voor daluren en een voor piekuren. Tegenwoordig hebben veel huizen zonnepanelen en leveren ze ook energie terug aan het elektriciteitsnet. Met de slimme energiemeter is ook deze hoeveelheid energie terug te zien.

Automatisch worden de meterstanden 6 keer per jaar doorgegeven aan uw energieleverancier. Maar indien u dit wenst is er veel meer mogelijk. U kunt zelfs veel vaker een overzicht krijgen van uw verbruik. Hierdoor kunt u met de slimme energiemeter veel beter uw verbruik bijhouden. Slim omgaan met energie zorgt voor een besparing van kosten. Dit is goed voor u maar ook voor het klimaat. De energieleverancier kan ook veel beter tussendoor een schatting maken van uw verbruik. Ook kunnen zij de productie van energie veel beter afstemmen op het verbruik. Daarnaast heeft u hierdoor ook veel minder kans op onverwachte extra hoge energierekeningen.

De oude energiemeters bleven nog wel eens in een verkeerde stand staan. U kreeg dan te maken met nabetalingen. De slimme energiemeter geeft ook storingen automatisch door aan de netbeheerder.

Het plaatsen van de slimme energiemeter gebeurt door de netbeheerder en kost u helemaal niets. U krijgt automatisch bericht wanneer uw wijk aan de beurt is. Het vervangen is in een ogenblik gebeurt, u hoeft hier niet de hele dag voor thuis te blijven.

Ook uw privacy is gewaarborgd. Alle bestanden worden versleuteld verzonden aan de netbeheerder. Indien u niet wilt dat er 6 keer per jaar gegevens door de slimme energiemeter aan uw leverancier verstuurd worden dan kunt u dit uit laten schakelen.Bespaar geld met de slimme energiemeter

Leave a Reply

Your email address will not be published.