Tips om je keuken schoon te maken

Doordat je de keuken schoon blijft maken heb je er langer plezier van. In de keuken maak je elke dag je maaltijd klaar en daarom is het wel zo hygiënisch om de keuken schoon te maken. Met een goed schoonmaakmiddel voorkom je dat er etensresten blijven liggen. Door elke dag te koken stel je de keuken bloot aan vet en vocht. Neem de keuken elke dag even af met een vochtige doek om het netjes te houden. Dit voorkomt vervelende vlekken en maakt het eenvoudig om de keuken netjes te houden.

Voegen schoonmaken

Heb je tegels op de wand dan weet je hoe vervelend zwarte voegen zijn. Azijn is een wondermiddel om de zwarte voegen weer schoon te maken. Gebruik een oude tandenborstel en maak de voegen schoon met azijn. Wat je ook kan doen is water en azijn in een waterpompje doen en de tegels hiermee besproeien. Dit laat je dan even inwerken, vervolgens neem je de tegels af en zijn deze weer super schoon. Doe even het raam open als je dit klusje uitvoert, de sterke geur van azijn verdwijnt dan snel.

 

zoek je tips voor een schone keuken? Bekijk het hier

Schoonmaakmiddelen

Een ander agressief schoonmaakmiddel wat je hiervoor kan gebruiken is chloor. Doe wat chloor op een tandenborstel of spray het op de voegen. Dan kan je de viezigheid er snel afboenen. Ga je aan de slag met chloor, pas dan wel op met je kleding. Als er chloor op terecht komt verkleuren de stoffen.

Maak een combinatie van soda, water en bleek. Meng ¼ soda, ¼ bleek en water met elkaar. Spray dit mengsel op de voegen en laat het zijn werk doen. Neem het op een later moment af met een natte doek en de voegen zijn weer helemaal schoon.

Om je keuken schoon te houden is het nodig dat je de keuken elke dag even afneemt met een natte doek. Voor het schoonmaken van de voegen kan je meerdere schoonmaakmiddelen gebruiken om de voegen weer blinkend schoon te krijgen.