Waarom u aluminium moet gaan gebruiken voor uw pand!

Aluminium is niet meer weg te denken uit het straatbeeld van Eindhoven. Het is een van de populairste non-ferrometalen die gebruikt wordt in de bouw. Aluminium is in verhouding met staal wel 3 keer zo licht. Toch is aluminium ondanks zijn lage dichtheid en lichte gewicht een sterk, taai en elastisch materiaal. Deze relatieve sterkte maakt aluminium geschikt voor een uiteenlopende toepassingen in de bouwsector. Het meeste interessante aan aluminium is dat het in ieder gewenste vorm kan worden gevormd. Met diverse verspanende technieken kunnen aluminium platen, aluminium profielen of aluminium waterslagen geproduceerd worden voor uw pand.

De langdurige levensduur van aluminium

De levenscyclus van aluminium wordt bepaald door meerdere factoren. De eerder genoemde corrosieweerstand is een van de elementen die de levensduur van aluminium vergroten. De corrosieweerstand zorgt mede voor de lange levensduur van het materiaal. Hierdoor gaat Aluminium enkele tientallen jaren mee in de bouw. In sommige gevallen is het aan te raden om aluminium te bewerken met een anodiseer laag. Het is verstandig om dit toe te passen bij aluminium profielen. Dit is vaak het extra stukje bescherming tegen weersomstandigheden dat wellicht het product kan gebruiken gezien het vaak buiten het pand wordt toegepast.

aluminium in pand verwerken

aluminium in pand verwerken

Aluminium als gevelbekleding?

In Eindhoven wordt het steeds populairder om aluminium toe te passen in gevelbekleding. Gevelplaten worden aangebracht om panden te beschermen tegen slechte weersomstandigheden. Vanwege corrosiebestendige eigenschappen van aluminium is dit de ideaalste materiaal om er creatieve gevelbekleding mee te maken. Aluminium vormt uit zichzelf een dunne oxidelaag als het in aanraking komt met zuurstof. Deze laag zorgt ervoor dat aluminium beschermt wordt tegen weersomstandigheden. Vanwege de duurzame eigenschappen van aluminium is er steeds meer vraag naar gevelbouw Eindhoven.

 

Op zoek naar meer informatie?

Bent u op zoek naar een gespecialiseerd bedrijf in Eindhoven die al uw maatwerk metaal voor u kan overnemen? Ga dan op zoek naar een metaalbedrijf Eindhoven. Een deskundige metaalbedrijf kan het verschil zijn tussen een kwalitatief product die enkele jaren mee gaat en een product die breekt bij de eerste weersverandering. Ze zijn experts in het ontwerpen en produceren van waterslagen, dakpanelen, profielen en gevelplaten. Naar aanleiding van uw vraag kunnen zij op maat een product maken wat perfect aansluit bij uw wensen. Mocht u twijfelen om een project neer te leggen bij een bedrijf. Dan raden wij het aan om de klantenervaringen van het bedrijf door te lezen. Hieruit kunt u behoorlijk wat informatie halen om te beslissen of u wel of niet met een bedrijf in gaat samenwerken.