Samenwerken met de juiste makelaar

Een nieuwe woning kopen of verkopen kan niet zonder de juiste makelaar. Deze persoon is professional en expert op het vlak van huizen en kan je overal meehelpen en je advies geven. Niet iedere makelaar is hetzelfde natuurlijk en niet iedere makelaar past bij jou als persoon. Aangezien de koop of verkoop van een huis een erg emotioneel proces is, is het fijn als de makelaar bij jou past. Met onderstaande tips zul je jouw ideale makelaar zeker vinden!

Ga op gesprek

Je leert iemand pas goed kennen als je met diegene in gesprek gaat. Zo zie je hoe iemand reageert en of deze persoon ook interesse in jou toont. Dit geldt ook als je een makelaar uitkiest. Je moet namelijk goed klikken met deze persoon, want hij of zij vertegenwoordigt jou en jouw belangen. Verdiep je in de makelaar en zijn bureau en vraag aan anderen of zij ervaring hebben met hen. Ook kun je natuurlijk altijd veel informatie en reviews online vinden. Door zelf goed onderzoek te doen en persoonlijke gesprekken te voeren, kom je er vanzelf snel genoeg achter of de makelaar de juiste voor jou is.

makelaar leeuwarden

De juiste makelaar inschakelen

Volg je eigen gevoel

Ben je op meerdere gesprekken geweest en ben je bij verschillende makelaars langs geweest? Noteer dan van allemaal de plus- en minpunten. Zo kun je overzichtelijk zien wat je vindt en dus betere keuzes maken. Heb je bij de eerste ontmoeting gelijk een goed gevoel bij iemand? Dan kan dat wel eens een teken zijn dat je jouw perfecte makelaar hebt gevonden. Luister altijd naar je gevoel. Bekijk overigens natuurlijk ook de prijzen. Check hiervoor het volgende punt! 

Vergelijk

Iedere makelaardij biedt andere services en prijzen aan. Zo is de een een gerenommeerd full-service bureau waar je ook echt fysiek langs kan komen en is de andere juist online en minder toegankelijk. Service en kwaliteit komt met verschillende prijzen en dus is het belangrijk om de prijsverschillen te bekijken. Waarom hanteert de ene makelaar een hogere prijs? Welke services verleent hij meer of beter dan een goedkopere makelaar? Zoek uit waarom er verschillen zijn. Zo kun je een goede keuze maken tussen geld en kwaliteit. 

Deze makelaar in Leeuwarden voorziet je van nog meer handige informatie als het gaat om de juiste makelaar vinden. Wil je graag een goed inhoudelijk gesprek? Klik hier en kom bij deze makelaar langs!