Dit mag niet ontbreken op jouw terras

Net als vorig jaar, zijn ook dit jaar veel mensen die ervoor kiezen thuis hun vakantie te vieren. Ondanks dat je niet weggaat naar een warm vakantieland, kun je er toch zeker wat van maken in je eigen tuin. Zo maak je met slechts enkele aanpassingen van jouw terras een waar pareltje. Wil jij er deze zomer ook lekker bij zitten, dan moet je zeker even verder lezen.

De vloer als basis

Wil je echt helemaal los gaan, dan is het verstandig om bij de basis te beginnen. Haal daarom eerst even het terras leeg en bekijk de vloer. Zijn de stenen groen van algen en mossen? Dat wordt schrobben! Met een speciaal algenverwijderaar, kun je met een borstel de tegels goed schoon krijgen. Geen zin om te poetsen? Dan is een buitentapijt een goed idee. Hiermee verberg je de vieze tegels en heb je een geweldige basis gelegd voor je vernieuwde terras. 

Terrasmeubilair

Nu de basis er ligt, kun je het tuinmeubilair weer terugplaatsen. Zijn je stoelen en tafel niet meer zo mooi, dan kun je natuurlijk een nieuwe set proberen te scoren. Toch is dat niet altijd direct noodzakelijk. Schuren en verven kan al een heleboel schelen. En wat dacht je van nieuwe kussens en een kleedje voor op tafel? Ook dat kan net even het verschil maken en het scheelt natuurlijk enorm in de kosten.

terrasheater

Een hangende terrasheater mag natuurlijk niet ontbreken op jouw terras

Beplanting

De volgende stap naar het geweldige terras en buitengevoel, zijn de planten. Met kleurrijke bloempotten en mooie groene planten kleed je jouw terras mooi aan. Het geeft je direct een fris gevoel. Je hoeft geen nieuwe bij elkaar passende potten te kopen, maar kijk eerst eens even in de schuur. Waarschijnlijk heb je nog genoeg bloempotten in de kast staan. Misschien kun je ze een fris opvallend kleurtje geven, maar dat is niet persé noodzakelijk. Je zet de potten in een groepje bij elkaar neer en creëert zo een geweldig groen hoekje. Het resultaat is verbluffend.

Tijd voor een drankje

Alles gesetteld, dan wordt het tijd voor een drankje op je vernieuwde terras. Helaas is het in ons land niet altijd lekker warm en is buiten zitten tot ‘s avonds laat niet altijd mogelijk. ook dat probleem kun je eenvoudig oplossen. Met een terrasheater bijvoorbeeld. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten. Bespaar bijvoorbeeld veel ruimte door de terrasheater hangend aan de palen van je overkapping te bevestigen. Of kies voor een hangende heater boven de tafel. Je hoeft in elk geval niet in de kou te zitten.