Oosterse hanglamp in de woonkamer: Yay of nay?

Weet je wat tegenwoordig helemaal in is? Oosterse hanglampen in de Hollandse woonkamer. East meets West. Een minimalistisch Hollands of Scandinavisch interieur met een paar decoratiestukken uit Noord-Afrika of Zuidoost Azië. Scandinavisch interieur ik ben er een liefhebber van begrijp me goed, maar op zichzelf toch wel erg vroom en saai, en smetteloos. Functionaliteit en minimalisme zijn dingen die ik ten zeerste waardeer in een interieur, maar er moet ook ruimte zijn voor een klein beetje ‘play’.

Je kunt denken aan Marokkaanse kussens, een decoratieve shisha of misschien een Berber kleed. Maar mijn persoonlijke favoriete item is toch wel de hanglamp. Hanglampen worden gemaakt in zowel Egypte als Marokko. Beide landen maken prachtige exemplaren, er valt voor beide wel wat te zeggen, beide kennen uitstekend handwerk, vakwerk. Je zult je nooit een buil vallen met een lamp uit Noord-Afrika.

Nou kun je vloerlampen, wandlampen of misschien wel een tafellamp kopen maar ik zou persoonlijk opteren voor oosterse hanglampen. Het kan zijn dat je geen ruimte hebt voor staande of vloer lampen. Daarbij je hebt meer plezier van een hanglamp omdat die de hele woonkamer betoverd. Vloer en staande lampen en ook tafellampen hebben minder grote reikspanne. Voor mij is dat de hoofdreden om voor een hanglamp te gaan in plaats van die andere opties.

Oosterse lampen

Breng de Oosterse cultuur naar jouw woonkamer met oosterse lampen

Oosterse hanglampen zijn een genot om te mogen aanschouwen. Ik voel me sindsdien meer op mijn gemak in mijn eigen woonkamer. Moeilijk om uit te leggen dit gevoel dat ik erbij krijg. Maar het is echt zo als ik van werk terug rijd naar huis kijk ik al zo er naar uit om die lamp weer aan te zetten en me onder te dompelen in die magische sfeer. Dan zet ik nog wat Marokkaanse muziek op en de sfeer is helemaal compleet. Om de vraag uit de titel te beantwoorden voor mij is dit absoluut een yay!