Een mooi vloerkleed voor elke stijl

Mooi vloerkleed in perzische stijl

Ken je dat gevoel dat je een ruimte ziet en dat er iets niet klopt? Het is gewoon nét niet compleet, maar je kan je vinger er niet zo goed opleggen wat er nou eigenlijk mist. In zo’n geval doet een mooi vloerkleed vaak wonderen. Dezelfde vloer in een hele ruimte kan vaak wat ‘saai’ ogen en de meubels lijken soms willekeurig geplaatst te zijn. Wanneer je dan een mooi vloerkleed neerlegt zorg je er ten eerste voor dat de vloer opgebroken wordt en interessanter oogt, en daarnaast creëer je een hoek waarin alle omliggende meubels bij elkaar worden betrokken en als het ware worden verbonden.

Mooi vloerkleed in ronde vormEen mooi vloerkleed in elke vorm

Vloerkleden hoeven echt niet standaard rechthoekig te zijn. Tegenwoordig vind je kleden in allerlei vormen en maten! Mijn persoonlijke favoriet is een rond kleed. Deze vorm is wat vriendelijker dan de standaard rechthoek, omdat er geen hoeken aan zitten. Ronde kleden staan prachtig in een zithoek of onder een bureau. Daarnaast bestaan er ook kleden met geografische vormen en zachte (neppe!) dierenhuidjes met een interessante vorm.

Wat is jouw favoriete materiaal?

Een mooi vloerkleed is niet zomaar uitgekozen. Er zijn immers, naast de vele vormen, ook veel verschillende soorten materialen. Kies jij liever voor een zacht kleed wat warm aan de voeten voelt, of heb je liever een ruw Perzisch tapijt? Tegenwoordig zijn rieten vloerkleden ook helemaal hip. Deze zin natuurlijk totaal niet zacht of comfortabel, maar ze verrijken het interieur aanzienlijk. Met name in een Scandinavisch of Bohemian inrichting komen deze goed tot hun recht.

Creëer een geheel

Een vloerkleed zorgt voor eenheid en brengt verschillende meubels samen. Daarom is een tapijt onmisbaar in een zithoek. Het creëert een afgegrensde hoek waar de bank en eventuele stoelen omheen staan met een salontafel in het midden. Ook op de slaapkamer kan een groot mooi vloerkleed goed tot zijn recht komen. Wanneer het voeteneind van het bed op het kleed staat creëer je een zachte ruimte om het bed heen, wat ervoor zorgt dat het bed er gezelliger en knusser uit ziet. Tevens is het niet meer zo koud aan de voeten om ’s winters uit bed te stappen.