Last van verstopping? De oplossing is hier!

Een verstopt riool is heel vervelend, vooral wanneer je geen gebruik kunt maken van je toilet of de douche. Uiteraard kun je zelf proberen om een beginnende verstopping zelf op te lossen, maar als het water nergens meer naartoe gaat, is het tijd om een kijkje te nemen op www.ontstoppingsdienst-amsterdam.nl.

Riool in Amsterdam

Een deel van de riolering in Amsterdam, stamt uit 1906 en het nieuwe rioolsysteem is aangelegd in 1930. Toen woonden er minder mensen in de stad en werd er ook minder gebruik gemaakt van het riool. Dat maakt dat de riolering in Amsterdam gevoelig is voor overstromingen. Mocht dit bij jou het geval zijn, neem dan contact op met Ontstoppingsdienst Amsterdam, zij werken dagelijks aan het riool in Amsterdam en weten dus waar de problematiek vandaan komt.

riolering goed laten controleren

riolering goed laten controleren

Verstopping zelf verhelpen

Als je zelf aan de slag gaat met het ontstoppen van je riool, is dit vaak uitstel van executie. Een verstopping is meestal hardnekkiger dan de huis-tuin-en-keukenmiddelen op kunnen lossen. Daarnaast kunnen doe-het-zelf middeltjes schadelijk zijn voor de leidingen. Daarom is het belangrijk om je goed in te lezen en niet zomaar iets door je leidingen te spoelen. Een plopper en een mix van soda en azijn zijn de veiligste opties voor thuis. De plopper trekt een vacuüm wat een eventuele prop los kan laten schieten. De mix van soda en azijn kan met kokend water in de leiding worden gegoten, dit kan een relatief kleine verstopping verhelpen. Mocht het hardnekkiger zijn dan dit, laat het dan aan een professional over. Anders is de kans groot dat je de leidingen beschadigt.

Vakman over de vloer

Een vakman uitnodigen is voor veel mensen een spannend moment. Het werk uit handen geven en iemand in huis halen die het voor je op gaat lossen. Toch is dat vaak de meest duurzame en beste oplossing. De vakman doet allereerst een inspectie om probleem in kaart te brengen. Aan de hand van die inspectie stelt hij een plan van aanpak op. Zodra je akkoord geeft, zal hij aan de slag gaan. Voordat je het weet ben je dan van je verstopping verlost! Daarnaast zal hij tips geven hoe je dit in de toekomst kunt voorkomen, vaak is een verstopping namelijk het gevolg van verkeerd gebruik van je riool. Bijvoorbeeld doordat er zaken in terecht komen die er niet horen, zoals vochtig toiletpapier! Heb je last van een verstopping? Ga niet zelf aan de slag, maar laat je lokale vakman vandaag nog langs komen!